Quantcast

VIP

Gáláns gesztussal kedveskedett Lewis Hamilton a fiatal tervezőknek

Gáláns gesztussal kedveskedett Lewis Hamilton a fiatal tervezőknek
© Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Az autóversenyző több millió forintos Met-gála-belépőjegyekkel lepett meg három fiatal, színes bőrű tervezőt.

Lewis Hamilton vette meg a Met-gálára szóló belépőjegyeket három fiatal, feltörekvő divattervezőnek, hogy ilyen módon állítsa reflektorfénybe a színes bőrű tehetségeket. A Forma–1-es versenyző három tervezőt, Theophiliót, Kenneth Nicholsont és Jason Rembertet segítette hozzá ahhoz, hogy részt tudjanak venni a rangos eseményen.  A fiatal tervezők így olyan, a szakmában elismert névnek számító színes bőrű emberekkel ülhettek egy asztalhoz, mint a Zendaya stylistjaként dolgozó Law Roach, az énekes-dalszerző Kehlani vagy Miles Chamley-Watson és Sha'Carri Richardson sportolók.

A Met-gálára szóló belépőjegyek ára igencsak borsos, fejenként kb. 30 ezer dollárba kerülnek, így Lewis Hamilton megközelítőleg 24,5 millió forintot költött a különleges „meghívásra”. Hamilton régóta hangoztatja, hogy a sokszínű társadalom elősegítése érdekében ünnepelni kell a fekete tehetségeket, küzdeni kell a rasszizmus ellen, és szigorúbb következményeket kell alkalmazni a másokat faji alapon bántalmazókra.

A Vogue kérdésére az autóversenyző elmondta, a Met-gála az év legnagyobb divatrendezvénye, ezért olyasmit szeretett volna tenni, ami értelmes párbeszédet indít el. „Amikor az emberek együtt látnak minket, a színes bőrű tervezők is a figyelem középpontjába kerülhetnek.”

Bár a rendezvény idei tematikája az „amerikai divat” volt, a várakozásokkal ellentétben a sztárok közül kevesen viselték amerikai tervező munkáit. A divatszakértők és aktivisták pedig kifejezetten hiányolták a szőnyegről a színes bőrű amerikai tervezők által megálmodott ruhákat, köztük például Kerby Jean-Raymond, LaQuan Smith és Claude Kameni alkotásait.

Forrás: Elle