Quantcast

TWITTER

Elon Musk visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre

Elon Musk visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre
© Shutterstock

Elon Musk úgy gondolja, erkölcstelen volt kitiltani Donald Trumpot a Twitterről.

Donald Trump mindig is a legaktívabb Twitter-felhasználók között volt, bátran írta ki véleményét szinte bármiről a közösségi oldalon, és általában nem finomkodott. A Twitter vezetőségének akkor lett elege a volt amerikai elnök social-ámokfutásából, amikor tavaly januárban hívei megtámadták a Capitoliumot, ám Trump a válsághelyzetet finoman szólva sem kezelte megfelelően. A döntést azzal indokolták, félő, hogy az üzletember további erőszakot szít.

A legfrissebb hírek szerint Elon Musk viszont megengedné, hogy a volt amerikai elnök ismét hozzáférjen a fiókjához. Erről egy épp zajló konferencián beszélt a milliárdos. A BBC idézte meglepő kijelentését, miszerint „erkölcsileg helytelen és teljesen hülye” döntés volt kitiltani Trumpot a Twitterről. Állítja, egy felhasználói fiókot csak rendkívüli esetben szabad teljesen törölni, ilyenek például álprofilok. Véleménye szerint az illegális, erőszakos bejegyzéseket lehet tiltani vagy láthatatlanná tenni, egy egész fiókot azonban nem. Ezt azzal támasztotta alá, hogy Trump kitiltása sem hozott megoldást a problémára, sőt, csak tovább hergelte a híveit.

Ebben egyébként igaza van Elon Musknak, hiszen Trump azóta saját közösségi oldalt hozott létre Truth Social néven, és itt osztja meg nézeteit követőivel. A volt elnök egyébként nemsokkal Musk kijelentése után közölte egy Foxnak adott interjúban, hogy ha visszaállítják a fiókját, akkor sem lesz hajlandó a jövőben twitterezni.

Via

Van még 5 perced?

Kitálaltak Meghan Markle alkalmazottjai: ezek voltak a legszörnyűbb tettei

Amber Heard hatalmasat hibázott azzal, hogy megemlítette Kate Moss nevét

Friss videó az afáziában szenvedő Bruce Willisről