Quantcast

Nagykövet

Billie Eilish-t választotta az év emberének a PETA

Billie Eilish-t választotta az év emberének a PETA
© Kevin Winter/Getty Images for Variety

Az énekesnő aktívan tesz az állatbarát divat és életmód népszerűsítéséért.

Joaquin Phoenix, Ferenc pápa és Oprah Winfrey után 2021-ben Billie Eilish-t választotta az év emberének a PETA. Az amerikai állatjogi szervezet többek között azért ítélt meg a címet a fiatal énekesnőnek, mert az olyan nagy nevű tervezőket győzött meg a szőrmementessé válásról, mint például az Oscar de la Renta – akiknek barackszínű estélyijét viselte Billie idén a Met-gálán.

Ezenfelül az énekesnő a Nike-val együttműködve egy különleges Air Jordan cipőkollekciót is piacra dobott, amelynek darabjai teljes egészében vegán bőrből, valamint több mint 20%-ban újrahasznosított anyagokból készültek. Sőt, Billie nemrég debütált saját parfümjéhez sem használt semmilyen állati eredetű összetevőt.

„Billie Eilish gondoskodik arról, hogy a húsos és tejes ételek, valamint a bőr, a szőrme és a selyem használata végleg kimenjen a divatból. A PETA minden eddiginél nagyobb örömmel ünnepli őt, amiért minden alkalmat megragad, hogy rámutasson arra, a vegán divat és a vegán étkezés kíméletesebb nemcsak az állatokhoz, de a bolygóhoz is, amelyen velük osztozunk” – mondta közleményében Ingrid Newkirk, a PETA elnöke.

Forrás: Fashion United