Quantcast

Billie Eilish látványos videóval áll ki a body shaming ellen

“A te véleményed rólam… nem az én felelősségem.”

Legújabb videójával figyelemfelkeltő és erőteljes kiállást intézett Billie Eilish a body shaming ellen. A 18 éves korára 2020 egyik legfontosabb előadójává váló Eilish Where Do We Go név alatt futó turnéján már többször is levetítette ezt a rövidfilmet rajongóinak, most azonban a YouTube-ra is feltöltötték azt, így koncertjegy-vásárlás nélkül is bárki megnézheti. Okkal lehetne azt mondani, hogy a Not My Responsibility című videóban Eilish vetkőzik, valójában viszont valami egészen másról van benne szó. Az énekesnő az elsősorban a fiatal lányokat érintő találgatások, a bullying és a megszégyenítés ellen áll ki vele, a videó alatti szöveg pedig így hangzik:

"Ismersz engem? Tényleg ismersz? Véleményeid vannak az én véleményeimről. A zenémről. A ruháimról. A testemről. Néhányan utálják, amit hordok, néhányan dicsőítik. Néhányan arra használják, hogy másokat megszégyenítsenek, néhányan arra, hogy engem megszégyenítsenek. De érzem, hogy figyelsz, mindig. És semmi, amit én teszek, nem marad láthatatlan, szóval ahogyan érzem a tekinteted, a rosszallásod, vagy a megkönnyebbült sóhajod, ha én velük együtt élek, sosem leszek képes mozogni. Szeretnéd, hogy kisebb, gyengébb, puhább, magasabb legyek? Szeretnéd, hogy csendben maradjak? A vállaim provokálnak téged? A mellkasom? Én a gyomrom vagyok? A csípőm?"

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images for Coachella

Eilish ezzel fejezi be a videót:

Ha többet viselek, kevesebbet viselek, ki dönti el mitől leszek én? Mit jelent ez? Az én értékem kizárólag a te fogadtatásodon múlik? Vagy a te véleményed rólam… nem az én felelősségem.