A marlenka egész Európában népszerűnek számít.
A marlenka egész Európában nagyon népszerű desszert, a süteményt pedig te magad is el tudod készíteni otthon. Alább mutatjuk is a receptet.
A tészta elkészítéséhez egy nagy tálban tűzön olvaszd fel a vajat, add hozzá a cukrot és a mézet, majd keverd össze alaposan addig, amíg sima keveréket nem kapsz. Ezután húzd le a tálat a tűzről, keverd bele a szódabikarbónát és az ecetet. Amikor már kissé kihűlt, akkor add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet. Ha kész, gyúrj belőle lágy tésztát, majd oszd 6 egyenlő részre. Minden részt nyújts ki a tortaforma méretére (átmérője kb. 24 cm), majd minden réteget külön süss meg 180 fokon, nagyjából 5-7 perc alatt. Akkor lesz jó, amikor már szép aranybarna. A rétegeket hagyd kihűlni. Amíg a rétegek hűlnek, készítsd el a krémet. A vajat kézimixer segítségével keverd habosra, majd add hozzá a karamellizált sűrített tejet, hogy krémes masszát kapj. Ezután a torta összeállítása következik: minden réteget kenj meg a krémmel, majd helyezd a rétegeket egymásra. A maradék krémmel kend meg a tetejét és az oldalát, végül darált dióval díszítsd.
Az elkészült desszertet legalább 4 órára tedd a hűtőbe, de az sem baj, ha egy éjszakát ott tölt, így ugyanis az ízek még jobban össze tudnak érni, a sütemény pedig kellőképpen megpuhul. A marlenka torta tökéletes kiegészítője lehet bármilyen családi eseménynek, ünnepnek, s bár az elkészítése picit időigényes, a végeredmény tekintetében mindenképpen megéri dolgozni vele.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!