Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PÁRKAPCSOLAT

3 mondat, amit a párkapcsolatokban használnak a manipulátorok

2024. június 04.

1 perc olvasás

ELLE

érzelmek manipuláció párkapcsolat manipulátor
3 mondat, amit a párkapcsolatokban használnak a manipulátorok
© Shutterstock

A manipulátorok nagyon ügyesen tudják alakítani a kapcsolatokat, ezek a mondatok pedig szinte mindig elhangoznak. 


A pszichológusok szerint vannak olyan mondatok, amelyek mindig elhangzanak a manipulátorok szájából. Jellemzően akkor figyelhető ez meg, ha az egyik fél bizonytalan a kapcsolatban, nem bízik önmagában és a párjában sem. Az alábbi mondatok megkérdőjelezhetik az ítélőképességed, és sokszor már az érzelmi bántalmazást vetítik előre. 

Nem érdekel, mit gondolnak az emberek. 

Sokak számára ez a mondat olyan hatást kelthet, hogy a másik nagyon magabiztos. Ám a szakértők szerint sokan ezzel rejtik el a bizonytalanságaikat. Ez a kijelentés pajzsként szolgálhat a kritikákkal szemben, ezzel elháríthatja a megjegyzéseket, anélkül, hogy azokkal jobban foglalkozni kellene. 

Túlságosan érzékeny vagy. 

Gyakran mondják a manipulatív partnerek a másiknak, hogy ok nélkül érzékenyek. Susan Trombetti, az Exclusive Matchmaking vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy ez egy nagyon jó módszer arra, hogy valaki elkezdjen elbizonytalanodni az érzéseiben. Ezzel a másik ellenőrzést, hatalmat kap, megszűnik a bizonytalansága, ami önmagából fakad. 

Csak őszinte vagyok. 

A bizonytalan partner sokszor ezt használja arra, hogy kontrollt és dominanciát mutasson. Legtöbbször akkor hangzik el, ha bántó vagy negatív megjegyzés hangzik el. A másik fél ilyenkor megkérdőjelezi a döntéseit, érzéseit, elbizonytalanodhat, így a manipulátor könnyedén alakíthatja a kapcsolatot. Monica Vermani, kanadai klinikai pszichológus az ABC5 Newsnak elárulta, hogy a manipultárok ezzel a mondattal könnyedén irányíthatják a második felet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves