Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CHILL HOLIDAY

Dübörög az alvás turizmus: így telik egy alvásra épített nyaralás

2024. május 28.

2 perc olvasás

ELLE

alvás alvás turizmus
Dübörög az alvás turizmus: így telik egy alvásra épített nyaralás

2024-ben tényleg nagyon elfáradtak az emberek: az alvás turizmus az egyik legnépszerűbb. 


Ha valaki nyaralni megy, általában az foglalkoztatja, milyen látnivalókhoz juthat el, és milyen élményeket gyűjt. Nem ez a helyzet az alvás turizmusnál.

mi az az alvás turizmus?

Eddig is lényeges szempont volt a nyaralások alatt, hogy az ember kipihenhesse magát. Ám ez új lendületet vett az alvás turizmus térnyerésével, amelynek paradicsoma New York.

New York az a város, amely soha nem alszik, de ez az állítás nem lesz helytálló most, hogy az almás turizmus teret nyer a nagy almában.

Tekintve, hogy az emberek fele alváshiányban szenved, sokan készek a nyaralásokat is beáldozni, hogy ezzel töltsék a szabadnapokat.

alvás luxuskivitelben

Ezek a vendéglátóhelyek sokszor altató koktélokat ajánlanak a vendégeknek, valamint a mesterséges intelligenciával felruházott ágyakat, amelyek meghatározzák, hogy a vendégnek mennyi alvásra van szüksége.

Ezek a nyaralások csak és kizárólag a pihenésről szólnak, a szállodák pedig igyekeznek mindent megtenni azért, hogy ez eredményes legyen.

A Hilton 2024 Trends Report felmérés szerint az alvásturizmus egyre népszerűbbé válik, a generációkon átívelő utazók többsége jelezte, hogy 2024-ben a legfontosabb ok az utazásra a pihenés és a feltöltődés lesz. A HTF Market Intelligence becslése szerint az alvásturizmus piaca 2028-ra 409 milliárd dollárra fog nőni.

Korábban kalandozni és bulizni szerettek volna, de most az emberek azért akarnak nyaralni menni, hogy jobban és egészségesebbnek érezzék magukat. A feltöltődés és gyógyulás első számú módja a jó alvás.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves