Ha szeretnéd te is a karácsonyi menüben tudni a Downton Abbey desszertjét, akkor íme a recept.
Az internetezők rajonganak a Downton Abbey karácsonyi receptjéért, amely hihetetlenül mutatós, és rendkívül finom is.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Egy 27 x 39 cm-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral, 2,5 cm-es peremmel. Bőségesen kivajazzuk a papírt és a széleit. Egy salátástálban robotgéppel, botmixerrel vagy habverővel felverjük a tojásokat, a finom cukrot és a citromlevet, hogy krémes krémet kapjunk, amelynek térfogata körülbelül 10 perc alatt megháromszorozódik. A lisztet és a sót a tojásos keverékre szitáljuk, és egy spatulával óvatosan összekeverjük. Öntsük a keveréket a formába (a vastagsága közel 12 mm legyen), és simítsuk el a felületet. 15-20 percig süssük, amíg a piskóta aranybarna lesz, és ujjal megnyomva visszaugrik. Kivesszük a sütőből, és rácson a formában hagyjuk hűlni 10-15 percig. Egy tompa késsel lazítsuk meg a torta széleit.
A munkafelületet terítsük le egy kendővel, és szórjuk meg kevés porcukorral (hogy ne ragadjon le a torta). A meleg piskótát formázzuk ki a konyharuhára, és óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. A tortát az egyik hosszú oldalától kezdve magára tekerjük a törülközőben. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, a tészta végével az alján.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!