Quantcast

Warm

Hatalmasat robbant a balaklava-őrület 2021 telén

Hatalmasat robbant a balaklava-őrület 2021 telén
© jonathanfilskov-photography

A balaklava néhány éve jelent meg a divatban, 2018-ban a Guccinál, Calvin Kleinnél és kissé átalakítva a Diornál. Az utcán akkor még ritkán lehetett látni őket - 2021 telén azonban feltűnően sok üzletben újra megjelentek.

Valami esetleg változott a kapucni-szerű sapka terén? Leandra Medine Cohen például a divatirányzat megjelenése óta rajong a kiegészítőért. Instagram-profilja különösen jó hely a különböző kombinációk megtekintésére. Az első balaklava 2019-ben tűnik fel a profion, azóta pedig töretlen Leandra Medine Cohen lelkesedése.

Egy évvel később az influencer a a hétköznapi és visszafogott irányt képviseli. A sapkák elsőre furcsán egységes és harcias benyomást keltenek, ami talán az eredetüknek is köszönhető, hiszen először a 19. században, a krími háborúban harcoló brit katonák viseltek ilyet.

De a következő hetekben is szuper választás a balaklava, hiszen a hőmérséklet csökkenésével a nyaknak és a füleknek is védelemre van szüksége. Az esztétikáról és az ízlésről persze még lehetne vitatkozni, de az előnyökről aligha: mert – ennyi biztos – a kasmírból és gyapjúból készült sapkák biztosan melegen tartanak.

A balaklavás street style szettekért kattints a galériánkra! 

Forrás: Elle