Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 trükk, amitől minden szoba drágábbnak tűnik a lakberendezők szerint

2023. október 28.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali lakberendezés hálószoba szoba Dekoráció lakberendező
3 trükk, amitől minden szoba drágábbnak tűnik a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Vannak olyan lakberendezési trükkök, melyek segítségével nemcsak drágábbnak, hanem exkluzívabbnak és kényelmesebbnek is fog hatni az otthonunk – most ezeket osztották meg velünk a szakértők.


A szakértő lakberendezési trükkök segítségével elképesztő mértékben lehet javítani az otthonunk megjelenésén, hiszen már néhány apróbb változtatással is telejsen megújulhat a lakásunk. Most három olyan ötlet fogalmazódott meg a lakberendezők fejében, melyekkel állítólag hatásosan növelhető a legkisebb garzon értéke is, arról nem is beszélve, hogy sokkal exkluzívabbnak fog tőlük kinézni a lakás.

A következő 3 dologtól garantáltan drágábbnak fog hatni az otthonod!

1. HASZNÁLJ KÜLÖNLEGES ANYAGOKAT! 

Ha nem akarsz túl sokat költeni a bútorokra, nem kell, hogy drága anyagokból (pl. bőr, márvány, valódi fa) készüljenek: arra viszont érdemes ügyelni, hogy a kiegészítők textíliája egy kicsit más, egy kicsit különbözőbb legyen a megszokottnál. Egy átlagos kanapét például a szatén, a selyem, a bársony és a len anyagú díszpárnák nagyon feldobnak; a fürdőszobát pedig a márvány vagy a gránit(nak kinéző) fürdőszobai kiegészítők tehetnek még exkluzívabbá.

2. HARMONIZÁLJANAK EGYMÁSSAL A SZÍNEK!

Tény, hogy a szolidabb, világosabb színek elegánsabbnak hatnak, de mostanában a sötét, valamint a rikító árnyalatok is nagy népszerűségnek örvendenek, ezért a színválasztás során nem egy konkrét színre, hanem inkább egy színtónusra koncentrálj, aminek alkalmazásával szebben, exkluzívabban be tudod rendezni a szobát. A piros bútorokhoz például a meleg tónusok mennek, a szürkéhez a hideg árnyalatok, a bézses-barnás bútorokat pedig hasonló földszínekkel érdemes párosítani.

3. NE HALMOZD TÚL A SZOBÁT!

Még a legdrágább bútorokkal berendezett helyiségek is olcsónak, rendezetlennek hatnak, ha túl sok bútorral, kiegészítővel, fali dekorációval rendezed azt be: az elegáns terek ugyanis soha nincsenek teletömve bútorokkal. Ügyelj rá tehát, hogy a szobák berendezése harmonizáljon egymással és legalább annyi felület maradjon szabadon, mint amennyit elvesznek a bútorok és a falakon látható képek, dekorációk.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves