Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

6 dolog, amit soha ne rakj a fürdőszobába a lakberendezők szerint

2023. október 21.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés otthon fürdőszoba lakberendező kiegészítők lakberendezési tárgy
6 dolog, amit soha ne rakj a fürdőszobába a lakberendezők szerint
© Shutterstock

A lakberendezők óva intenek attól, hogy a következő 6 dolgot a fürdőszobádban tartsd, mert sokkal olcsóbb és rendezetlenebb hatása lesz az egész helyiségnek ! 


A lakberendezők szakértő tanácsainak segítségével kényelmesebb hálószobákat, optikailag nagyobb tereket és tágasabb nappalikat kreálhatunk meg az otthonunkban – így van ez a fürdőszobáknál is, melyek általában kis, ablak nélküli helyiségekben kerülnek berendezésre. A következő lakberendezői tippekkel azonban sokkal szebb, rendezettebb és exkluzívabb hatású fürdőszobát rendezhetünk be magunknak, amiket érdemes mindenkinek kipróbálni, aki növelni szeretné az otthona értékét! 

A következő 6 dolgot felejtsd el a fürdőszobád berendezésekor! 

1. MŰANYAG FÜRDŐSZOBAI KIEGÉSZÍTŐK

A műanyagból készült szappantartók, fogkefe tokok és folyékony szappan adagolók olcsónak és ízléstelennek hatnak a lakberendezők szerint, amik közönségessé teszik a legminőségibb anyagokból készült fürdőszobát is. Nem érdemes megvenni őket, mert csak rontja a fürdőszoba megjelenését!

2. FEKETE VÉCÉKAGYLÓ

A modern, minimalista fürdőszobák elterjedésével egyre nagyobb divat lett a klasszikus, fehér vécékagylókat fekete vagy sötétszürke színű változatra cserélni, ám a lakberendezők óva intenek ettől. A sötét színeket nagyon nehéz tisztán tartani, minden por, vízcsepp és piszok meglátszik rajtuk, ráadásul sokak szerint ijesztően is néznek ki.

3. EGYFORMA TÖRÖLKÖZŐK

Nagyon könnyen össze lehet keverni egymás törölközőjét, ha egy szettből több ugyanolyan színt is vásárolsz magadnak és a családtagjaidnak, arról nem is beszélve, hogy rendkívül higiéniátlan a törölköző tárolása a fürdőszobában. Bár elsőre logikusnak hangzik, a meleg levegő és a párás környezet miatt a nedves törölköző ideális környezetet biztosít a baktériumok elszaporodásának, ezért a szakértők óva intenek attól, hogy a fürdőszobában tárolj bármilyen törölközőt.

4. MINTÁS TAPÉTÁK

A mintás tapéták helye a nappaliban és a hálószobában van, nem a fürdőszobában. Egyrészt nem néz ki jól, másrészt rendkívül praktikátlan is, hiszen a nedves levegő a tapéta/matrica alá szivároghat és penészedést okozhat a falakon. A fürdőszobában érdemes falicsempével megvédeni a falakat, amik így sokáig szépek és ellenállóak lesznek a penészekkel és a gombákkal szemben,

5. KÉT FOGANTYÚS CSAPOK

A 19. században szinte minden fürdőszobában két fogantyús csapokat helyeztek el, mert akkor még nem találták fel a mozgatható, egyfogantyús változatot. Bár sok embernek tetszik a két fogantyós verzió, több helyet elfoglal az egyfogantyús csapnál - ráadásul nagyon praktikátlan is, hiszen nehéz rajta beállítani a kívánt vízhőmérsékletet.

6. KERET NÉLKÜLI FÜRDŐSZOBAI TÜKRÖK

Sokak számára természetes választás, a lakberendezők mégsem ajánlják a keret nélküli tükrök fürdőszobába való helyezését, mert az összhatás szerintük rendkívül ódivatú, idejétmúlt lesz. A keretes tükrökkel ellenben egyértelműen kifejezhető a tér stílusa, valamint a te személyiséged is, aminek hála sokkal inkább egy fali dekorációnak fog tűnni a tükör egy használati tárgy helyett.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves