Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 dekorhiba, amitől minden otthon közönségesnek tűnik

2024. április 07.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés otthon Dekoráció bútor lakberendezők lakberendezési trend
3 dekorhiba, amitől minden otthon közönségesnek tűnik
© Shutterstock

A következő dekorációs hibák azonnal olcsóbá és közönséges hatásúvá teszik az otthonodat a lakberendezők szerint, érdemes elkerülnöd őket! 


Akármilyen szép és exkluzív környezetben is vásároljon az ember lakást, ha valaki elköveti a következő dekorhibákat, az otthona azonnal olcsónak és közönségesnek fog tűnni azok számára, akik nem laknak ott - legalábbis a lakberendezők véleménye szerint. Éppen ezért, ha az ízléses és harmonikus otthon megteremtése a célod, mindenképpen érdemes elkerülnöd a következő, gagyi hatást eredményező dekorációs hibákat. Nézzük is, melyek ezek! 

Következzen az a 3 dolog, amitől azonnal közönséges lesz minden otthon! 

1. Színek és minták túlzott keverése

Sterilnek és barátságtalannak hat, ha minden egyes bútorod és dekorációs elemed ugyanolyan színű, de az is rossz érzést kelt, ha az otthonodban kaotikus állapotok uralkodnak. Ha a teljes színkavalkád, és az abszolút össze nem illő mintadzsungel a te stílusod, az rendben van, de akkor ne várd, hogy mások ízlésesnek és hibátlan, lakberendezői magazinba illő lakásnak tartsák az otthonodat! 

2. apróságok, csecsebecsék mindenhol

A kis apró mütyüröknek nehéz ellenállni, főleg, ha édesek és már olyan kedvező áron be lehet őket szerezni – ez azonban nem jelenti azt, hogy kellene is rájuk költened. Ami a boltokban cukinak néz ki, az az otthonodban inkább cikis hatást fog kelteni; tehát törekedj arra, hogy a közösségi terekben (ha a hálószobádban nem is) minimalizáld az apróságok és a csecsebecsék jelenlétét az otthonodban.

3. TÚL SOK BÚTOR, POSZTER, KERET A FALAKON

Az évek során egyre több bútort, dekorációs elemet, posztert és fényképet halmozunk fel, ami az élet saját velejárója: ezeknek az összességét azonban nem kell mindenáron közszemlére tenni. Ha a tereid túlzsúfoltnak hatnak és minden falfelülethez bútordarab van tolva, az otthonod nyomasztónak és szűknek fog a tűnni – ugyanez pedig a falakra aggatott jó sok poszterre, képre és képkeretre is igaz!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves