Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

THERMO DESIGN

Ezek a függönyök pillanatok alatt lehűtik a lakást

2024. június 29.

2 perc olvasás

ELLE

kánikula légkondi hőfüggöny
Ezek a függönyök pillanatok alatt lehűtik a lakást
© Shutterstock

Nincs otthon légkondid? Van egy szuper megoldás arra, hogy így se érjen utól a kánikula.


Hallottál már a hőfüggönyökről? A szakértők most elárulják, hogy tényleg olyan hasznosak-e.

A hőfüggöny 2024 sztárja

Nyakunkon a kánikula, így akiknek nincsen légkondijuk, vagy ventillátoruk, valószínűleg rengeteget töprengenek azon, hogyan hűthetnék le egy kicsit a lakást. Egyre többen a természetes megoldásokat preferálják, éppen emiatt éli fénykorát jelenleg a hőfüggöny.

Mi az a hőfüggöny?

Ez a különleges függöny speciális rétegekkel éri el, hogy a lakás még a legmelegebb napokon is kellemes hőfokú legyen. Nem csupán a természetvédők imádják ezt a megoldást, de azok is, akik szeretnének spórolni az energiaköltségeken is.

A hőfüggönyök használatával rengeteg áramot spórolhatsz, amivel óvod a környezetedet, és még megtakarításra is szert tehetsz vele.

A termikus függönyök olyanok mint a télikabátok, de nem csupán télen, nyáron is remek szolgálatot tesznek. Bent és kint is tartják a hőt, és szigetelő rétegei felfogják azt az ablaknál. Megakadályozzák a meleg bejutását a vastag rétegen keresztül akár a legmelegebb időben is.

Hol használható a legjobban?

A szakértők szerint, ha csak egy helyiséget választhatunk, ahová ezt szereljük fel, akkor a hálószobát érdemes preferálni. Azokban a szobákban a leghasznosabb, ahol pihensz és alszol. A hőmérséklet ugyanis az egyik leggyakoribb oka a rossz alvásminőségnek mind a felnőttek, mind a gyerekek körében.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves