Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

3 trükk, amitől stílusos lesz a függöny az otthonodban

2024. június 25.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés lakberendezési trendek trend függöny tippek
3 trükk, amitől stílusos lesz a függöny az otthonodban
© Shutterstock

A függöny a lakás egyik fontos eleme, eláruljuk, miként mutat a legjobban. 


A függöny még manapság is must-have elemnek számít a lakberendezésben. Amellett, hogy praktikus, hiszen eltakarja a szoba belsejét a kíváncsi szemek elől, még igazán mutatós kiegészítése is lehet a tereknek. Ha az utóbbit szeretnéd elérni, adunk pár hasznos tippet! 

Így lesz igazán stílusos a függöny 

A vastagabb, látványosabb függönyökről megoszlanak a vélemények. Akadnak, akik kifejezetten mutatósnak, trendinek tartják őket, míg mások ódivatúnak találják. Tény, hogy a rosszul megválasztott függöny elronthatja a helyiséget, éppen ezért ajánlott pár dologra figyelni. 

Figyelj az anyagokra! 

A függönyök kiválasztásánál az első és legfontosabb szempont, hogy figyelni kell az anyagra. Lehet a függöny vékonyabb vagy vastagabb, a lényeg, hogy minőségi szövetből készüljön, hiszen csak így látja el a funkcióját, és ez az otthont is stílusabbá teszi. 

Ha nem sima, fehér függönyt, hanem mondjuk sötétítőt szeretnél, akkor érdemes az anyag mellett a színre is figyelni. A világosabb függönyök általában tágítják a tereket, jobban passzolnak a falszínhez, míg a sötétebb szövetek hatékonyabban nyelik el a napfényt és hűvösebben tartják a szobát. 

Minták mindenhol 

2024-ben az egyik legfőbb trendet a függönyök terén a minták és a motívumok jelentik. A lakberendezők szerint a sötétítők esetében érdemes olyan szövetet választani, amit díszít valamilyen minta. Nem kell feltűnőnek lennie, helyet kaphat rajta pár virág vagy más apró motívum. A lényeg a harmónia, hogy a színek passzoljanak a fal színéhez és a többi bútorhoz. 

Színek harmóniája 

Ha időtálló dolgokra vágysz, akkor érdemes semleges színű, minta nélküli függönyt választani. Ilyen esetben a lakberendezők ajánlják, hogy a többi bútort is ezek alapján válaszd ki, és a falak színét is bézsre vagy más visszafogott árnyalatra fesd. 
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves