Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZTÁROTTHON

Amanda Seyfried vidéki otthont alkotott magának New York közepén

2023. szeptember 06.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés Amanda Seyfried dekor farmház stílus New York-i lakás
Amanda Seyfried vidéki otthont alkotott magának New York közepén
© Getty Images / Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

A Mamma Mia! sztárja, Amanda Seyfried, megidézte a vidék hangulatát a nagyváros szívében.


Amikor Amanda Seyfried megvásárolta a New York-i lakását, szinte mindenhol ablakok voltak benne. Az 1907-ben épült épület legfelső emeletén, három egykori személyzeti kislakást nyitottak össze, és valóban sok helyen hiányoztak a falak, a kész padló és minden egyéb olyan elem, amely egy otthont élhetővé tesz. De volt benne egy sor drámai íves ablak, amely lehetővé tette, hogy minden szobába fény áradjon. Seyfried pontosan ezt a világos és szellős minőséget kereste. 

Vidéki otthon a Nagy Almában

Amanda férjével, Thomas Sadoski színésszel ideje nagy részében egy farmon él a New York-i Catskills-hegységben, de amikor a munka a városba hívja őket ebben a csodás lakásban laknak két kis gyermekükkel együtt. Az Oscar-jelölt és Emmy-díjas színésznő, aki jelenleg A zsúfolt szoba főszereplője az Apple TV+-on, már a lakás felújításának elején bevonta a General Assembly tervezőcéget. Seyfried vidéki házán is ők dolgoztak, így Amanda megbízott Sarah Zames, az alapító tervezői döntéseiben. A cél az volt, hogy egy kis vidéki hangulatot vigyenek Seyfried New York-i otthonába, miközben tiszteletben tartják az épület építészeti sajátosságait. Ennek egyik módja az volt, hogy széles deszkapadlót raktak minden helyiségbe, és egyedi spalettákat szereltek fel az otthon szinte minden ablakára.

Olyan mintha otthon lennénk a farmon itt, de mégsem

- fogalmazott a színésznő a végeredményről.

Személyre szabott dizájn

Rengeteg egyedi gyártású, beépített bútort is készítettek a helytakarékosság jegyében, mint a beépített tükörrel ellátott tölgyfa válaszfal vagy az elsődleges hálószobában a beépített szekrény és az egyedi emeletes ágyak a gyerekek hálószobájában. A mozgatható bútorok közül sokat hozott Amanda korábbi New York-i lakásából, mint a nagy tölgyfa étkezőasztalt, keleti szőnyeget a nappaliba és természetesen a fali képeket, amik közül sok témája kapcsolódik a WC-hez.

Minden helyiségben van valamilyen WC tematikájú kép. …Nem tudom. Valahogy szeretem magam emlékeztetni, hogy mind emberek vagyunk

- meséli a színésznő.

Új vállalkozás

A gyerekek bohókás szobájában az is kiderül, hogy a színésznő új vállalkozásba fogott egy barátnőjével:  saját tervezésű  babaházakat gyártanak, amiknek egyik prototípusát már a kislánya használja. 

Az a célunk, hogy olyan könnyen felállítható házakat alkossunk, amik inspirálják a gyerekeket a felfedezésre, de egyúttal a szülők számára vizuálisan kellemes a kialakítása.

A kisházakat Make it Cute néven forgalmazzák és egyelőre két típusban kaphatóak: vidéki és modern farmház stílusban.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves