Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Decor

Ezzel a magyar csíkos függönnyel dobta fel az otthonát Sienna Miller

2022. október 18.

3 perc olvasás

ELLE

otthon decor sienna miller
Ezzel a magyar csíkos függönnyel dobta fel az otthonát Sienna Miller
© Getty Images/Rich Polk

Romantikus nádtetős házikó, minden porcikájában egyedi dizájnnal, amiben még egy kis magyar kultúra is helyet kapott. Ez Sienna Miller angliai otthona.


Amikor az amerikai születésű, de Angliában nevelkedett Sienna Miller először megpillantotta a Buckinghamshire-i házat, azonnal beleszeretett. Az akkoriban még csak 25 éves színésznőre, óriási média figyelem irányult (ebben az időben tetőzött viharos kapcsolata Jude Law-al), szeretett volna egy helyet, egy menedéket, ahova elvonulhat a világ elől. A legjobb döntésnek bizonyult, hogy végül megvásárolta a 16.században épült ingatlant.

Ennek az otthonnak szíve van

- mondja Sienna az Architectural Digest-nek.

A koronavírus karantén időszakában Sienna úgy döntött,  felújíttatja a házat, mert ahhoz a 70-es évek óta nem nyúlt senki. A feladatra barátját, “második anyját” Gaby Dellal rendezőt kérte fel, akinek eklektikus stílusa megragadta a színésznő figyelmét. A munkálatok idejére Sienna családjával New Yorkba költözött, Gaby pedig teljesen kiürítette majd újragondolta a házát.

Az ablakok és a padlózat cseréjével kezdték a munkát majd, ahol lehetett emeltek a helyiségek belmagasságán. Ahol ez nem volt megoldható, mint a ház 16. században épült, műemléki védelem alatt álló részénél, oda különleges tükröket helyeztek, hogy növeljék a tér érzetét. Ebben a házrészben található Sienna konyhája is, ami egy hatalmas tűzhelyet kapott, vintage étkezőasztallal és székekkel. Gaby nagyon figyelt arra, hogy minden részlet különleges legyen, így esett a választása a magyar textilművészet egyik csíkos darabjára függönyöknek.

Az öreg házrész falai egységesen halvány rózsaszín árnyalatot kaptak, amit Gaby maga kevert ki. A visszafogott, friss szín a nappaliban is visszaköszön a kanapén, kordbársony bevonatú fotelen.

Imádunk itt együtt filmet nézni, beszélgetni a családdal, barátokkal Karácsonykor, miközben a kandallóban ropog a tűz

- meséli Sienna.

A falakra a színésznő barátainak, családtagjainak művészi alkotásai kerültek, amitől a tér kapott egy kis kortárs hangulatot.

Az emeleten Sienna 10 éves lányának, Marlowe-nak a szobája új színt, bútorokat és textileket kapott, például puha báránybőrös fejtámlát. Sienna szobája ennél drasztikusabb átalakításon ment keresztül: a nyeregtetőig megnyitották a helyiség belmagasságát, a vízszintes gerendázatot azonban meghagyták. Saját fürdőkád, meztelen nő figurás Maison C tapéta és egy muranói üvegből készült lámpa teszik a színésznő hálóját igazán intimmé.  

Úgy érzem, mintha a mennyországban aludnék itt és minden reggel a függönyökön átszűrődő fényre ébredek

– mondja Miller az erkélyre nyíló helyiségről.

Amikor Sienna épp nem játszik filmekben és televíziós sorozatokban, vagy a színpadon (beleértve a szerepet az Apple TV+ Extrapolations című sorozatában, amely jövőre debütál), Miller, lánya, barátai és családja nagyszerűen érzik magukat ebben a házban.

Minden apró részletnek története van és én minden alkalommal felfedezek egy újat

- zárja Sienna Miller a beszélgetést.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves