Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

4 trükk, amitől még az egyszerű konyha is elegánsabbnak hat

2023. december 03.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés konyha konyhai kiegészítők konyhai csempék konyhaszekrény konyhabútor
4 trükk, amitől még az egyszerű konyha is elegánsabbnak hat
© Shutterstock

Akármilyen egyszerű is legyen a konyhád, a lakberendezők szerint a következő trükkökkel garantáltan drágábbnak és elegánsabbnak fog hatni! 


A tökéletes konyha berendezése nemcsak a stílusos ízlésen múlik, hanem a helyiség méretén, a konyhabútor színén és persze, ha lehetőség van rá, a konyhaszigetek nagyságán is. Épp ezért, nem minden esetben megtérülő befektetés egy több millió forintot érő konyhaszekrény beszerzése: sokkal inkább okos megoldás egy pár százezer forintos konyhabútor vásárlása, melyek a következő tippekkel egy csapásra méregdrágának fognak tűnni!

A következő trükkökkel garantáltan drágábbnak és exkluzívabbnak fog tűnni a konyha! 

1. MÁRVÁNY HATÁSÚ MUNKALAP ALKALMAZÁSA

Elképesztően drága a márványból készült konyhai munkalap: azonban a laminált, márvány hatású konyhalapok is ugyanolyan szépek, csak sokkal kedvezőbb áron! Az árbeli különbség hatalmas a kétféle munkalap között, viszont ugyanazt nyújtják: könyű róluk letörölni a kiloccsant folyadékot és zsírt, ráaadásul sokáig szépek maradnak.

2. ARANY SZÍNŰ FOGANTYÚK ÉS CSAPTELEPEK VÁLASZTÁSA

A klasszikus ezüst színű fogantyúk és csaptelepek hétköznapivá, már-már teljesen megszokottá teszik a legkülönlegesebb konyhát is. Ha viszont a hagyományos ezüst színű kiegészítőket arany színűvé cseréljük, nemcsak a helyiség exkluzivitását fokozzunk, hanem a konyha megjelenésének eleganciáját is. 

3. KONYHAI KISGÉPEK szekrénybe való ELREJTÉSE

Olajsütők, kávégépek, vízforralók, kenyérpirítók, turmixok és szendvicssütők tucatjai találhatóak meg egy átlagos konyhában – ezek a kisgépek azonban nem fokozzák a konyha eleganciáját, sőt, inkább olcsó és rendezetlen hatásúvá teszik azt. Kis területű konyhákban nehéz megoldani, mégis érdemes nekik egy külön olyan helyet találni a konyhaszekrényben, ahová bármikor el lehet őket pakolni! 

4. NYITOTT POLCRENDSZEREK TELJES MELLŐZÉSE

Nemcsak nem higiénikus, de abszolút rendezetlennek is tűnnek a nyitott polcokon tárolt edőnyek, bögrék, csészék és társaik a konyhában. Rendkívül könnyen porosodnak és koszosodnak az itt tárolt konyhai kiegészítők, ha pedig nem áll minden tökéletesen a helyén, máris zavaró lesz az összhatás és minden szempár oda fog szegeződni. A legjobb, ha a polcrendszereket teljes mértékig mellőzzük a konyhában! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves