Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Trendek

Ezek a fapadlók a legnépszerűbbek most, luxushatást kölcsönöznek az otthonodnak

2024. május 23.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezési trendek trend padló fapadló
Ezek a fapadlók a legnépszerűbbek most, luxushatást kölcsönöznek az otthonodnak
© Shutterstock

Ezek a fapadlók minden lakásban tökéletesen mutatnak. 


A valódi fapadló tartós vonzerővel és sokoldalúsággal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen környezetben jól működjön. Azonban ezeknek a természetes anyagoknak van egy olyan további varázsa is, amely melegséget és organikus érzést kölcsönöz a belső környezeteknek. Mutatjuk,  hogy most a keményfa esetében, milyen trendek ragadták meg az emberek fantáziáját.

Hódítanak a természetes színek, textúrák és a rusztikus báj

2024-ben a természetes színek és a fenntarthatóság iránti trend a keményfa padlóburkolatokban erősebb, mint valaha. A lakástulajdonosok egyre inkább a meleg, földes tónusú fa padlóburkolatokhoz vonzódnak, amelyek a harmónia és a környezettel való kapcsolat érzetét keltik. Nem meglepő, hiszen ezek a típusok nemcsak a természetes fa szépségét mutatják be, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget is megtestesítik. Ezzel a szemet gyönyörködtető mintával is népszerűek a természetes színek

Shutterstock

A széles deszkás keményfa padlók ismét előtérbe kerültek

A széles deszkás keményfa padlók 2024-ben újra népszerűségnek örvendenek. Ezek a padlók már nem őrzik a hagyományokat, ugyanis szélesebb egyedi deszkákkal rendelkeznek. Fontos tudni, hogy ez a szélességbeli különbség komoly hatással van a padlóburkolat általános megjelenésére, mert jobban megmutatják a fa természetes szemcsézettségét és változatosságát. Stílustól függetlenül a széles deszkapadlós keményfa padló jelentős benyomást kelt, és erős alapot biztosít a belsőépítészet számára.

Shutterstock

A sötét fapadló nem mostanában megy ki a divatból

A sötét fapadló 2024-ben merész és fényűző. A sötét típusok, mint például  a dió, a mahagóni vagy a sötétre pácolt tölgy gazdag, mély tónusai kifinomultságot és melegséget kölcsönöznek a nappaliknak, étkezőknek és hálószobáknak. Ez a trend eltérést jelent a világosabb, természetesebb faárnyalatoktól, amelyek az elmúlt években domináltak. A sötét fapadlók előnye az is, hogy kevésbé hajlamosak a kopásra, valamint a sérülések kevésbé látszanak meg rajtuk. 

Shutterstock

Via

 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves