Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PRAKTIKA

Ez történik, ha kávézaccot szórsz a fűre a kertedben

2024. június 24.

2 perc olvasás

ELLE

kert pázsit kertészkedés kávézacc
Ez történik, ha kávézaccot szórsz a fűre a kertedben
© Shutterstock

A kávézaccot sok dologra lehet használni, most eláruljuk, jó-e a fűnek. 


A szakértők korábban már elárulták, hogy a kávézacc igazán sokoldalú, ezért számos felhasználási módja van a háztartáson belül. Mindenki másra alkalmazza, míg van olyan, aki egyszerűen kidobja. Most eláruljuk, miért hasznos a kert szempontjából. 

Ezért jó a kávézacc a fűnek 

Az utóbbi időben az interneten bukkant fel egy kertészeti praktika, amit egyre többen próbálnak ki. A lényege, hogy a kávézaccot a pázsitra kell szórni, ettől a fű sokkal gyorsabban nő, zöldebb, egészségesebb lesz. A trükköt sokat kipróbálták, nem véletlenül. A kávézaccnak vannak hasznos tulajdonságai, erről egy kertészeti szakértő beszélt. 

Matthew Koch, a Scotts Miracle-Gro gyepszakértője a Homes and Gardens magazinnak árulta el, hogy a kávézacc kifejezetten hasznos, hiszen a kávéban vannak bizonyos tápanyagok, amelyek a fűre pozitív hatást gyakorolnak, ilyen például a nitrogén. 

Más fontos tápanyagokat is tartalmaz, például káliumot és foszfort, amelyek javíthatják a fű általános egészségi állapotát. 

A szakértők ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a kávézacc hasonlóan működik, mint a műtrágya. Éppen ezért nem szabad állandóan használni, mivel az felboríthatja a talaj egyensúlyát, ami negatívan befolyásolhatja a fű növekedését. 

Így használd a kávézaccot 

Chrissie Handley, az Online Turf munkatársa elárulta, hogy miként lehet használni a kávézaccot. Fontos, hogy ne a meleg, friss kávézacc kerüljön a földre, először ajánlott kiszárítani, összegyűjteni egy nagyobb mennyiséget, és így felhasználni. Érdemes a száraz pázsitra szórni, így megfelelően hasznosulhatnak a tápanyagok. A mások módszer, ha hozzákevered a komposzthoz. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves