Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONYI DEKORÁCIÓ

Karácsonyi fények: kreatív ötletek, hogyan helyezd el őket az otthonodban

2022. december 05.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka
otthon Dekoráció karácsony fényfüzér koszorú fények
Karácsonyi fények: kreatív ötletek, hogyan helyezd el őket az otthonodban
© Getty Images

Éljenek a karácsonyi fények, az igazi hangulatteremtők!


Oda vagyunk a gyönyörű karácsonyi díszítésekért, kidolgozott karácsonyfadíszekért, de mit sem érnek ezek a csodás dekorációk a megfelelő hangulatvilágítás nélkül. Sőt! Néha csak a fényfüzérek, lámpások, gyertyák is képesek karácsonyi hangulatot teremteni és nem csak a karácsonyfán! 10 ötlet hova tedd őket.

1. Csillagos kilátás

Egy bájos csillagos vagy hópelyhes fényfüzér az ablakra függesztve, varázslatos atmoszférát teremt odabent és hívogatót odakintről.

2. Fényesés

Egyedi és fényűző belépőt adhatsz a nappalidnak, ha a bejáratához fényfüzér függönyt akasztasz, amin a vendégeknek be kell jutni, mintha karácsonyi világba lépnének.

3. Asztalfény

A karácsonyi vacsora fénypontja nem csak a finom fogások lesznek, ha teszel egy szép központi díszt az asztalra, amit fényfüzérekkel és gyertyákkal emelhetsz ki.

4. A konkurens

Ki mondta, hogy csak egy karácsonyfád lehet? Ez a fényfüzérekből kirakott fa, méltó versenytársa lehet az örökzöld változatnak.

5. Tekeredik a…

A fényfüzérekben az a jó, hogy bármire rá lehet őket tekerni és bármit átlényegítenek karácsonyivá: faágakat, kosarakat, villamosokat… Az otthon különböző pontjain elhelyezett kivilágított dekorációs tárgyak mindenhol meleg hangulatot teremtenek.

6. Keretek

Ha vonzódsz a minimalista stílushoz és kerülöd a csillogó, túlzsúfolt karácsonyi díszítettséget, egy egyszerű fenyőágakból összerakott  keret az ablak, ajtó körül egy kis fényfüzérrel, a neked való karácsonyi díszítés.

7. Lámpások

A véletlenszerűen elhelyezett lámpások, mécsesek tovább emelhetik az ünnepetek fényét vagy akár útjelzőként is szolgálhatnak a nappaliba a karácsonyfához.

8. Kopogtató

Nincs is szebb a karácsonyi koszorúnál a bejárati ajtón, amit elég lehet egy diszkrét fényfüzérrel díszíteni. 

9. Lépcsőzetes

Ha van az otthonotokban lépcső, vagy akár a társasházatokban lépcsőház, egy kis fényfüzér és néhány fenyőág azonnal karácsonyi hangulatot teremt a térben.

10. Emeld ki!

Ha van érdekes építészeti elem, gerenda, oszlop vagy kandalló az otthonodban, élj a lehetőséggel és adj neki karácsonyi köntöst és kivilágítást!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves