Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MINDENKI LEHET LAKBERENDEZŐ

Az IKEA új tervezőjével szabadon cserélheted ki a meglévő bútoraid az mesterséges intelligencia segítségével

2024. április 17.

1 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

ikea lakberendező mesterséges intelligencia IKEA tervező
Az IKEA új tervezőjével szabadon cserélheted ki a meglévő bútoraid az mesterséges intelligencia segítségével
© Shutterstock

Az IKEA újítása egyelőre az ausztrál áruházakban elérhető. De ez hamarosan megváltozik!


Az IKEA egy praktikus új tervezőt vezetett be az ausztráliai áruházaiban, ami a mesterséges intelligencia segítségével megkönnyíti a vásárlók számára otthonuk átalakítását. Az egyszerűen használható eszközzel anélkül lehet egy komplett szobát valósághűen megtervezni, hogy mozgatni kellene bútorokat.

Töröld ki a régi bútoraidat és helyezz be újakat!

Az IKEA Kreativ alkalmazásában elérhető funkció azért forradalmi, mert a segítségével a vásárlók gyakorlatilag beszkennelhetik az otthonuk tereit és meglévő bútoraikat, majd ami nem kell, kitörölhetik és a helyükre új IKEA bútort rakhatnak. Így rengeteg berendezési variációt azonnal kipróbálhatnak, anélkül hogy ténylegesen mozgatni kéne a bútoraik vagy feleslegesen megvenni valamit, ami végül nem illik oda.


Mindenki lakberendező lehet az eszközzel

Az alkalmazásban használt vizuális mesterséges intelligencia,  hasonló az önvezető autókban használthoz és képes a valódi otthoni terek 3D-s modelljének rekonstrukciójára.

 Az IKEA Kreativ demokratizálja a lakberendezést, és sok ember kezébe adja a tervezés lehetőségét, ami szerintem gyönyörű

– mondta Christine Gough, az IKEA Ausztrália belsőépítészeti vezetője. Az eszköz bárhol és bármikor használható, lehet benne vásárolni is vagy a terv elkészítése után személyesen is megtekinteni a kilistázott termékeket. Az IKEA várhatóan idén szeptemberig Magyarországon is bevezeti a virtuális tervezőt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves