Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CHRISTMAS TIME IS HERE

Így dekoráld a konyhád az ünnepekre, hogy még emlékezetesebb legyen a szenteste

2023. december 19.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

karácsony karácsonyi díszítés a konyhában karácsonyi dekor
Így dekoráld a konyhád az ünnepekre, hogy még emlékezetesebb legyen a szenteste
© Shutterstock

A konyhád ne csak a buli, de a szenteste középpontja is legyen.


Manapság a konyhatervezés elérte a csúcsát: tudjuk, hogy kell konyhaszigetet kialakítani, mi a legjobb konyhapadló, a legszebb konyhaszekrény szín és a leghatékonyabb rendszerezési mód. De a konyha sokkal több funkcionális térnél, hiszen főleg ünnepekkor, itt készül a mesés vacsora, sok itt a nevetés és gyakran lábatlankodik itt a család minden tagja, még ha nincs is elég hely hozzá. Hogy a konyha is megkapja méltó ünnepi öltözékét, kövesd a következő lépéseket!

1. Hangulatvilágítás

Ugyan egy konyhában a legfontosabb, hogy jól lássunk a főzéshez, a munkafelületek erős megvilágítása mellett fontos, hogy legyen olyan fényforrás, ami atmoszférát teremt, legyen az egy csak egy fényfüzér, vagy egy asztali lámpa a pulton, vagy akár csak egy gyertya.

2. Meleg színek

Szeretjük a fehér konyhákat, az ünnepek alatt azonban érdemes egy kis melegséget csempészni a terekbe, például piros, narancs, sárga, barna színű kiegészítőkkel, sütőkesztyűvel, konyharuhával.

3. Egy kis zöld

A zöld, legyen az egy cserepes mikulásvirág vagy egy fenyőgirland, megnyugtató az emberi lélek számára, mert behozza a természetet a négy fal közé és segít kapcsolódni a karácsony ősi, rituális gyökereihez.

4. Cookie station

Nincs is meghittebb a mézeskalácsok illatánál, igaz? A konyhában felszabadított sarokban létrehozhatunk egy kis zugot egy tányér mézeskaláccsal vagy teával, pár bögrével, amihez bármikor oda mehet a család egy kis nasiért, melegségért.

5. Ünnepi kerámia

Valahogy a kerámia szobrocskák, házacskák, de még a kerámia kaspók, vázák is árasztanak magukból valami megmagyarázhatatlan meghittséget. Ezt érdemes kihasználni a konyhában is, akár a konyhaablak párkányát kidíszítve velük.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves