Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONY

Így teríts meg a karácsonyi vacsorához, hogy emlékezetes legyen!

2022. december 21.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

asztal Dekoráció karácsonyi teríték
Így teríts meg a karácsonyi vacsorához, hogy emlékezetes legyen!
© Shutterstock

A karácsonyi csoda a vacsoraasztalnál kezdődik, a terítékkel.


Nincs is szebb a Szentesténél, amikor a család egy finom vacsorára összegyűlik. Kerüljön bármilyen finom fogás az asztalra, a terítés stílusa és ünnepi hangulata megalapozza az ajándékozás varázsát. Íme néhány inspiráló karácsonyi teríték!


1. Finom utalás

Ha eltérnél a klasszikus karácsonyi színektől az asztalon, rendkívül kifinomult eredményt lehet elérni különböző árnyalatú zöld tányérokkal, poharakkal és egy leheletnyi rózsaszínnel a szalvétákon és a terítőn. Csak az asztaldísz fenyőágai, az arany gyertyatartók és lámpák árulkodnak a karácsonyról.


2. Rózsás kilátás 

Itt az ideje leszámolni a fenyő egyeduralmával karácsonykor! A bimbózó piros-fehér rózsák eleganciát adnak a karácsonyi asztalnak.


3. Bézs karácsony

Újabb példa, hogy nem kell ragaszkodni a piros-zöld kombinációhoz. Ez a teríték a mézeskalács figurák színvilágát tükrözi, rozéarany evőeszközökkel, fehér terítővel és púder virágdíszítéssel.


4. Vidéki hangulat

Ha szereted a kockás terítőket, karácsonykor se mondj le róluk, mert remek alapot teremtenek a karácsonyi terítéknek kristály poharakkal, fényes evőeszközökkel.


5. Csipkebogyó, a jolie joker

Ha a tradicionális, arany-piros terítéket szeretnéd kicsit rusztikusabbá varázsolni, szerezz be néhány csipkebogyó bokor ágat. Nem is kell több dekoráció!


6. Elő a porcelánnal!

Ennél a kék-zöld dominálta terítéknél a gyönyörű porcelán tányérok szinte ellopják a showt a karácsony elől. Remek példa, hogyan lehet a becses családi porcelánkészletet az ünnepi terítékben érvényesíteni. 


7. Fekete-fehér 

Egy kis fekete-fehér mindent megbolondít egy kicsit! Akár egy sakkmintás szalvéta vagy csíkos tányér is elég lehet, hogy felrázzuk a tradicionális karácsonyi terítékünk.


8. Természetes minimalizmus

Ha ódzkodsz a csillivilli díszítésektől, a te asztalodra elég lehet néhány toboz és fenyőágacska. Az eredmény mégis ünnepi és méltóságteljes lesz.


9. Mézeskalács varázs

A mézeskalács házikókban az a jó, hogy mindegyik egyedi, valahogy természetes, otthonos hatást keltenek, ezért remek díszei lehetnek a vacsoraasztalnak is, akár pár kisebb fenyőfával együtt, mintha egy mézeskalács város lenne a tányérok között.


10. Citrus bomba

Neked is a narancs és a mandarin illatától lesz instant karácsony hangulatod? Miért ne kaphatna központi szerepet az asztaldekorációban is egy kis citrus?! Az üde narancssárga szín remek ellenpontja a fenyő zöldjének.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves