Az AQVA Art Collection második képzőművészeti válogatása négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan. De ez még nem minden. A tavaszra készülve egy másik fontos változás is történt a FELIX Kitchen&Bar életében.
2021 végén nyílt meg a különleges AQVA terem a FELIX Kitchen&Bar-ban, aminek nevét az épület Vízház múltja ihlette. A kiállítóteret az a cél hívta életre, hogy olyan helyszínné váljon, ami összeköti a gasztronómiát és a kortárs művészetet. A teremben izgalmas kiállítások közt vacsorázhatnak a vendégek, akik akár a látványkonyha mellett az ételek készítését is figyelemmel kísérhetik.
Az AQVA Art Collection időszakosan megújuló művészeti kiállításának célja a szélesebb - nem csak a műértő és műkedvelő - közönség elérése és megszólítása, a különféle művészekkel, galeristákkal, műgyűjtőkkel történő kollaborációkon keresztül. A helyszín második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címen a karnevál és a közelgő tavasz előtt tiszteleg, azzal a reményteli vízióval, hogy hamarosan már csak emlékként gondolunk vissza a pandémia időszakára és a megújuló tavaszi napsütésben ismét maszkok nélkül tekinthetünk majd egymás arcára. A kiállítás négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan.
A tavaszra készülve egy másik fontos változás is történt a FELIX Kitchen&Bar életében: mostantól Katona Dániel igazgatja a konyhát, aki hosszú idő után tért vissza Magyarországra a feladat kedvéért.
Dánielben már 12 évesen megfogalmazódott, hogy séf szeretne lenni. Álma megvalósítása érdekében itthon és Franciaországban tanult, rengeteget utazott, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessen. Az elmúlt 6 évben Spanyolországban dolgozott, ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, a 6 Michelin-csillagos Jordi Cruz mellett. Nem meglepő tehát, ha a magyar és francia alapok mellett Dániel konyhájára nagy hatást gyakorolt a mediterrán ízvilág - így egészen különleges ételekre számíthatnak tőle a vendégek.
A séf középpontba helyezi a szezonalitást, ennek megfelelően válogatja meg az alapanyagokat is, a terve pedig az, hogy minden hónapban ki is emeljen közülük egyet és a köré tervezzen extra fogásokat. Az I, Without a Face című kiállítás megnyitóján lehetőségünk nyílt megkóstolni különleges fogásait, köztük legendás marha carpaccio-ját is, mely még nem szerepel az étlapon, de betekintést ad a chef víziójába.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!