Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LUXUS LOKÁCIÓ

Ebben a lenyűgöző villában forgott a Tőrbe ejtve folytatása

2023. január 04.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

villa folytatás helyszín Tőrbe ejtve Az üveghagyma
Ebben a lenyűgöző villában forgott a Tőrbe ejtve folytatása
© Instagram / Knives Out

Igazi luxus rezidencia a második Tőrbe ejtve helyszíne.


A 2019-es bűnügyi film, a Tőrbe ejtve nagy sikere után, idén karácsonykor a folytatása, Az üveghagyma is remek fogadtatást kapott a közönségtől, amiben nagy szerepe van a lenyűgöző forgatási helyszínnek is. A legtöbb jelenetet a görögországi Amanzoe-ban, a Villa 20-ban forgatták, ami remek hátteret adott az egoista milliárdos tech-guru (Edward Norton) és “felforgató” barátai gyilkos hétvégéjének, aminek titkait ezúttal is a Daniel Craig által játszott Benoit Blanc detektív deríti ki.

A filmben a legtöbb jelenet egy extravagáns görög magánszigeten játszódik, az Amanzoe Villa 20 modern, de mégis klasszikus jegyeket viselő külső és belső tereiben, például lenyűgöző  medencéjének partján. A film címadója, a hatalmas üveghagyma, vagyis a filmben látható üveg kupola természetesen csak utómunkában került a villára. A készítők olyan forgatási helyszínt kerestek, amin még jól is mutathatna egy ilyen nem hétköznapi üveg építmény. A Villa 20 ilyennek bizonyult.

A filmben természetesen a Villa 20 helyiségei is szerepet kaptak, mint vendégszobák, amiben a szereplők a hétévégét töltötték. Azonban a leglátványosabb és egyben leggiccsesebb helyiséget a filmben, a nappalit, amiben a buli és a vacsora jelenet zajlik a filmben, Szerbiában vették fel egy stúdióban. A díszlettervezők ezeknél a jeleneteknél igazi üveg szobrokat és egy Mona Lisa replikát is készítettek, hogy tökéletes legyen a luxus illúzió.

Az üveghagyma bemutatása után egyébként kisebb botrány is kialakult, mivel sokan arra a következtetésre jutottak, hogy az Edward Norton által játszott megalomán milliárdost, Elon Muskról mintázták a készítők. Ezt azonban kategorikusan tagadják az érintettek.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves