Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GARDEN DECOR

A hiba, amit a kerti bútorok vásárlásakor mindenki elkövet

2024. június 22.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

kert lakberendezés kerti bútorok kerti lak kerti bútor garden escape
A hiba, amit a kerti bútorok vásárlásakor mindenki elkövet
© Shutterstock

A tökéletes kerti bútort kiválasztása során érdemes figyelni arra, hogy összhangban legyen a stílus, a komfort és az időtállóság – javasolják a lakberendezők.


A tökéletes kerti bútor kiválasztása nagyobb felelősséget igényel, mint a benti bútoroké, hiszen egyszerre több szempontra is oda kell figyelni. Először is a büdzsére, utána pedig a stílus és az időtállóság szempontjaira is ügyelni kell: a kerti székek, kanapék ugyanis sokkal jobban ki vannak téve az időjárási tényezőknek, mint a beltéri bútorok. Nem ez azonban az elsődleges hiba, amit a legtöbb ember elkövet a kerti bútorok megvásárlása során, legalábbis a lakberendezők szerint!  

EZT A HIBÁT SORRA ELKÖVETIK AZ EMBEREK A KERTI BÚTOROK MEGVÁSÁRLÁSAKOR

A legtöbb ember a kerthelyiségek berendezése során ugyanis képes túlzásokba esni és mindent megvásárolni, ami szerintük egy kicsit is jól nézne ki a kertben, teraszon vagy akár az erkélyen. Így egy nagyon zavaros, össze-vissza hatást eredményező teret kapunk, amit a sok növény csak még kaotikusabbá tesz.

A kerti bútorok és növények szépsége ugyanis gyorsan kárba vész, ha nem biztosítunk számukra megfelelő teret: a legszebb virágok is átláthatatlan, dzsungeles hatást eredményeznek, ha egy négyzetméterre vannak bezsúfolva. A kerthelyiségek kialakítása során tehát elsődleges, hogy mindig ügyeljünk a megfelelő térhasználatra és ne tömjük tele mindenféle bútorral, virággal, kiegészítővel a teret, mert az nyugtalanító hatást eredményez.

HA ERRE FIGYELSZ, GARANTÁLTAN HARMONIKUS HATÁST FOG NYÚJTANI A KERTED

A kerti bútorok, növények, kaspók és már kiegészítők összevásárlása előtt tehát érdemes szépen megtervezned, hova és milyen bútort szeretnél - ebben az esetben sokkal könnyebben át fogod látni, mennyire lesz szellős a kerti helyiséged. Annál ugyanis nincsen rosszabb, ha az otthonodból kilépve egy zsúfolt, tárolókat megszégyenítő helyiség fogad, amiben minden lehet csinálni, csak pihenni, relaxálni nem.

A tanács tehát, amit a lakberendezők a kerti bútorok megvásárlása során a leginkább javasolnak az embereknek, az az, hogy ne essenek túlzásokba a bútorok megvásárlásával és kövessék a kevesebb több elvét – így lesz igazán szép a kerthelyiség.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves