Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tulajdonságok

Milyen színű a hálószobád? Ezt árulja el a személyiségedről

2024. június 27.

5 perc olvasás

ELLE

hálószoba személyiség falszín
Milyen színű a hálószobád? Ezt árulja el a személyiségedről
© Shutterstock

A hálószoba színe sokat elárulhat a belső tulajdonságaidról. 


A hagyományos bölcsesség szerint a hálószobának szentélynek kell lennie; a pihenés és a megkönnyebbülés színtere. Azonban ingatlan- és festékszakértők vallottak arról, hogy bizony a személyiségünkről sokat elárulhat az, hogy milyen színt választunk a lakásunk legfontosabb terébe. Most kiderítheted rólad, mit mond a hálószoba színe

A kék 

A szakértők szerint a kék szín tökéletes választás lehet annak, aki a nyugalmat és a menedéket keresi a világ káoszától. A világoskék tónusok légies hangulatot teremtenek, ami azt sugallja, hogy a szívedben egy igazi álmodozó vagy, és rengeteg pozitív gondolatod van a jövőt illetően. A sötétebb árnyalatok már azt jelentik, hogy komolyabb és kifinomultabb személyiséggel rendelkezel, emellett pedig tiszta és rendezett vagy, aki értékeli a jó alvást.

A szürke 

Kifinomult, mégis melegszívű vagy, aki szeret kilépni a komfortzónájából. A szakértők szerint pedig az olyan hűvös színek, mint a halvány szürkék vagy kékek általában azt jelentik, hogy a lakástulajdonos értékeli a rendet és a minimalizmust. Azok, akik a szürkét választják nagyon szeretik az egyszerűséget és a visszafogott szépséget. Az egyensúly és a semlegesség érzetét közvetíti, lehetővé téve, hogy a szoba más elemei ragyoghassanak.

A citromsárga

A színpszichológia szerint a sárga színhez vonzódó személyek hajlamosak a maximalizmus jegyeit mutatni. Magas elvárásaik és ambiciózus törekvéseik vannak, valamint sok időt töltenek az előttük álló lehetőségek elképzelésével és fantáziálásával. A sárga színnek az agy bal oldalára gyakorolt serkentő hatása a logikus gondolkodást is elősegíti, ami hozzájárul a jól megalapozott döntéshozatalhoz. A sárga színt gyakran társítják a boldogság, a melegség és az optimizmus érzésével is.

A piros 

Ha piros hálószobád van, akkor az azt is jelentheti, hogy kifinomult ízlésed van, és érzékeny szemed a kortárs színekhez és designhoz. Könnyen elfogadod a változásokat, és követed a trendeket. A vörös, a szenvedély és az intenzitás színe, az erős érzelmek szinonimája. Erőt, merészséget és vitalitást sugároz. Sokan nem merik bevállalni, de valójában a megfelelő lakberendezéssel remek végeredményt kaphatunk.

A fehér 

A fehér hálószoba azt jelezheti, hogy valaki praktikus minimalista. A fehér hálószoba lehet a határozatlanság terméke is, mivel a fehér falak számos különböző design-esztétikával működhetnek együtt. Van olyan ember, aki azért választhatja a fehér színt, mert rugalmasságot és sokoldalúságot biztosít a szoba egyéb elemeinek megváltoztatásához. Azonban, ha neked is fehér a hálószobád, ne aggódj, azt semmiképp sem jelenti, hogy unalmas vagy. Ehelyett inkább arra utal, hogy valaki szereti a klasszikus dolgokat, és az egyszerűségben találja meg a kényelmet.

A zöld

Az erdőzöld hálószoba lehet a választása annak, aki nagyon szereti a természetet, és aki szeretné a kültéri elemeket behozni az otthonába. Ha neked is zöld a hálószobád, akkor valószínűleg jól érzed magad egy erdőben is, és ezt az érzést szeretnéd visszakapni otthon is.  Ez azt is jelentheti, hogy nagy állatbarát vagy, és a világ szép dolgaira is mindig rácsodálkozol. A zöld szín kedvelői  gyakran az utazást tekintik az egyik legnagyobb hobbijuknak.

A rózsaszín 

A lágy rózsaszín egy pihentető szín, amelynek akkor lehet értelme a hálószobában, ha valaki a nőiesség érzését próbálja felidézni. Ez egy nagyon gyakori színválasztás a babaszobák és a gyerekszobák számára, de a felnőtteknél is előfordul. Az élénk rózsaszín hálószoba azonban már merész, pimasz és szókimondó. Azok, akik szeretik az életet, és próbálják kiélvezni minden pillanatát, gyakran választják ezt a színt. 

A narancssárga 

A narancs a szabad szellem a színkörön, amely a kreativitást és az intuíciót serkenti. Amikor az emberek úgy döntenek, hogy narancssárgára festik a hálószobájukat, az az energia, az élénkség és a kreativitás iránti vágyat jelzi személyes szentélyükben. Az olyan élénk színeket, mint a piros és a narancs, gyakran az energiával és a szenvedéllyel társítják, így ideálisak olyan egyének számára, akik szeretik a pezsgőbb légkört. Azonban fontos kiemelni, hogy mértékkel kell használni őket, mivel az intenzív színek túlzott használata nyugtalansághoz vezethet.

A krém 

Ha valaki a krémszínt választja, az gyakran az egyszerűség, az időtlenség és az elegancia iránti nagyrabecsülést sugallja. A krémszínt azok kedvelik, akik életterük megnyugtató megközelítése felé vonzódnak, valamint a melegség és a kényelem érzését értékelik. A krémszín sokoldalúságot és alkalmazkodóképességet tükröz, de fontos szempont az is, hogy zökkenőmentesen kiegészíti a különböző stílusokat, és semleges vászonként szolgál a szoba egyéb elemei számára. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves