Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LUXURY TREND

Terrazzo: a legnépszerűbb luxustrend, ami nem drága, ám annak tűnik

2024. május 07.

2 perc olvasás

ELLE

trend terrazzo padlóburkolatok falburkolat terrazzoszerű
Terrazzo: a legnépszerűbb luxustrend, ami nem drága, ám annak tűnik
© Shutterstock

Idén a terrazzo az egyik legnépszerűbb trend, amivel bármelyik teret könnyedén fel lehet dobni. 


A terrazzo nem új trend, hiszen korábban már többször népszerűnek számított. A jól ismert anyag azonban megújult formában tér vissza, megjelenik a konyhákban, fürdőszobákban, és valósággal átalakítja a terek hangulatát. 

Csodásan feldob mindent a terrazzo 

A terrazzo egy nagyon régi és népszerű anyag. Először a 16. században bukkant fel Olaszországban, amikor elkezdték a márványforgácsokat, kődarabokat más formában is felhasználni. Manapság már cementbe kerülnek be a különféle kövek, ezzel nagyon érdekes kompozíciót alkotva. 

Az utóbbi időben ismét nagyon népszerűvé vált a terrazzo, ami részben annak köszönhető, hogy végtelen anyag és szín közül lehet válogatni. Készítenek belőle munkapultot, falburkolatot és padlóburkolatot is, így tényleg mindenki megtalálhatja a számára ideális variációt. Színek, minták tekintetében szintén végtelen a lehetőség, ezért nagyon jó megoldásnak számít bármelyik helyiségben. 

terrazzo-trend-2024
Shutterstock

Hagyományosan cementtel készül a terrazzo, de az utóbbi időben egyre többször készítik el gyantából. Bár ezek a variációk jóval drágábbak, jobban ellenállnak a sérüléseknek, karcolásoknak. A terrazzo tisztítása nagyon könnyű, ezért ideális fürdőszobába és konyhába.

Nem csupán azért népszerű anyag, mert könnyű tisztítani, hiszen csodásan feldobja a helyiségeket. Színt visz mindenhová, mégsem túlzó vagy nagyon erős elem. Emellett az elegánsabb színvariációk luxushatásúvá tesznek mindent! 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves