Van olyan tér, amelybe belépve nem csupán leülünk, rendelünk, majd távozunk – hanem olyan a hangulata, ami felülírja a hétköznapok zaját. Az A.GERE éppen ilyen. Nem egyszerűen egy étterem Villány szívében, hanem egy átgondolt térkoncepció, ahol a borvidék karaktere, a családi örökség és a kortárs design egyszerre szólal meg.
Az A.Gere Hotel and Wine Spa éttermének belsőépítészeti koncepció nem harsány, nem látványosságra épít. Inkább egy lassú, rétegzett narratívát bont ki: olyan tereket hoz létre, ahol a tradíció és a jelen egyszerre van jelen, és ahol a látogató – akár először jár Villányban, akár sokadszor – valóban megérezheti a hely szellemét.
Az A.GERE tereit a természetes anyagok, a puha árnyalatok és a környék topográfiáját idéző formák határozzák meg. Az első benyomás a melegség: az a fajta visszafogott elegancia, ami nem akar elkápráztatni, mégis egy pillanat alatt otthonossá válik.
A falak, a burkolatok és a textúrák mintha a villányi löszfalak nyelvén beszélnének. A homokszínek, agyagos árnyalatok és mély borvörös tónusok nem dekorációs elemek, hanem tudatos gesztusok – kapcsolatot teremtenek a tájjal, amiből ez a gasztronómiai világ kinőtt.
A fények szerepe is meghatározó. Nem pusztán bevilágítják az éttermet, hanem ritmust adnak neki: derengő, intimebb sarkok – ahol a bor kóstolása mélyebb élményt ad – és nyitottabb, levegősebb zónák, ahol a társasági étkezés kerül fókuszba.
A belsőépítészet egyik legnagyobb erénye, hogy nem akar egyszerre mindent megmutatni. A tér vezet, terel, hol tágít, hol összefog. Minden helyiségnek saját karaktere van, de az átmenetek finomak – mintha természetes módon folynánk egyik élményből a másikba.
A bútorok aránya, a felületek puhasága, az apró részletek – egy különleges fogantyú, egy elegáns fali lámpa íve, egy természetes kő tónusa – mind abba az irányba mutatnak, hogy ez a hely nem pusztán a fogyasztás tere, hanem a megélésé.
A családi örökség nem kiállított tárgyakban vagy harsány jelzésekben jelenik meg, hanem sokkal elegánsabban: anyagokban, gesztusokban, térarányokban. A borvidék karaktere nem tematizálva van, hanem ott húzódik végig az enteriőrök szöveteiben.
A meleg fafelületek a hordók világát idézik, a kőburkolatok a villányi talaj textúráit hozzák be a térbe, a mélyvörös és borostyán árnyalatok pedig a bor készítésének ciklusát sejtetik. Nem illusztratív – inkább olyan, mint egy dallam, amit akkor is felismerünk, ha csak halkan szól.
Az A.GERE nem csupán hozzáad a villányi élményhez: önmagában is elég ok arra, hogy az ember autóba üljön és elinduljon dél felé.
Aki belép, azt egy olyan enteriőr fogadja, ahol a hely története és a jelen kortárs eleganciája találkozik. Egy tér, ahol jó lenni. Ahol észrevétlenül lelassulsz, és ahol a design nem öncélú, hanem éppen annyira hangsúlyos, hogy minden fogás, minden bor, minden pillanat mélyebbé váljon tőle.
Villányban sok mindenért érdemes megállni – de ez a hely egészen biztosan azok közé tartozik, amelyekért valóban érdemes odautazni.
Az enteriőr tervezte: Varró Zoltán
Séf / gasztronómia: Farkas Richárd tanácsadó séf
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!