Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 dekortipp, amitől még drágábbnak tűnhet az otthonod

2024. február 25.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés Dekoráció lakberendező exkluzív berendezés interior design
5 dekortipp, amitől még drágábbnak tűnhet az otthonod
© Shutterstock

Drága, luxus érzetet kelthet az otthonod, ha lakberendezés során alkalmazod a következő mutatós dekorációs tippeket! 


Rengeteg olyan dekorációs trükk van a lakberendezők tarsolyában, melyekkel még egyedibbé, luxus kinézetűvé és persze, drágábbá tehetnek egy-egy helyiséget. E trükkök közül a legtöbb azonnal elegáns érzetet kelt az otthonodba, igaz, nem mindegyik trükk fér bele a klasszikus értelemben vett dekorációs trendek közé. Az azonban biztos, hogy ha a következő tippekkből csak egyet is kipróbálsz, garantáltan exkluzívabbnak fog tűnni az otthonod!

A következő dekorációs trendek garantáltan drágább kinézetűvé teszik az otthonod! 

1. CSINÁLTASS BÁRPULTOT A KONYHÁDBA!

Semminek sem örülnek annyira az emberek, mint egy konyhai bárpultnak – vallják a lakberendezők, akik szerint akármilyen kicsi is a tér, törekedni kell rá, hogy legyen egy minimális bárszékes ülőhelyiség egy kis le- és felcsukható bárszekrénnyel, ha már egy teljes bárpult nem fér be a helyiségbe. Ez az a bútordarab, aminél imádnak ücsörögni az emberek és a legnagyobb koccintások, traccspartik is itt szoktak történni, nem a nappaliban a szakértők szerint. 

2. HELYEZZ dupla mosdókagylót A FÜRDŐSZOBÁBA!

Redkívül helyigényes, de amennyiben van rá hely, érdemes az átlagosnál nagyobb mosdókagylót beszereltetned a fürdőszobába, mert a lakberendezők szerint azonnal drágábbnak tűnik tőle a helyiség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a dupla mosdókagyló a mai napig igen ritka, kivételes kiegészítőeleme a fürdőszobáknak, ezért az elismerő pillantások és a wow-faktor szinte garantált, ha vendégeket hívnál át az otthonodba. 

3. HANGSÚLYOZD A FALAKAT NAGY FESTMÉNYEKKEL, KÉPEKKEL

Minden szobában vannak olyan falterületek, melyek üresen maradnak – ezeknek a sokaságát nem kell 100%-ig befedni, nyugodtan maradhatnak üres falak is –, azonban a közös helyiségekbe, mint például a nappaliba érdemes kihasználni a nagy festényekkel, képekkel járó előnyöket. Betöltik a teret, érzelmeket keltenek, teljesebbé tesznek és ki is egészítenek ezek a nagy képek, feltéve, ha a stílus és a színkombináció illik a választott szobába.

4. LEGYEN KÖZPONTI SZÍNTÓNUSA AZ OTTHONODNAK.

Nem kell, hogy az otthonod minden szobája ugyanabban a két-három színből legyen berendezve, de tény, hogy sokkal elegánsabb és drágább, valamint összerakottabb hatást eredményez, ha nem százféle külön árnyalat, hanem inkább néhány jól megválasztott szín szerepel az otthonoban. Ez a színkombinációs trükk nyugodt, harmonikus hatást eredményez, ami miatt sem a kosz, sem a kupleráj nem fog úgy feltűnni az embereknek, mint egy zavaros, szivárványszínű szobában. 

5. A FÜGGÖNYEID legyenek hosszúak, ÉRJENEK A PADLÓIG!

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy a földig érő függönyök varratása pénzpazarlás, mert az ablakok maximum csak a fél függönyrészt fedik be, ám a szakértők szerint érdemes rájuk többet áldozni, mert teljes hosszban sokkal jobban néznek ki. Amolyan művészi elemként, válaszfalként is használhatóak a padlóig érő függönyök, míg a rövidre szabott darabok kettévágják a falat és zavaros összképet eredményeznek. A megoldás? A függöny mindig legyen hosszú! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves