Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Otthonosan!

4 tipp, amit a kis fürdőszobánál muszáj betartani a lakberendezők szerint

2024. május 02.

2 perc olvasás

ELLE

fürdőszoba decor
4 tipp, amit a kis fürdőszobánál muszáj betartani a lakberendezők szerint
© Shutterstock

A kis fürdőszoba is lehet tökéletes. 


Vannak szabályok, amelyeket azért hoztak létre, hogy megszegjék őket, de a kis fürdőszobák esetében ez nem így van. A lakberendezők előszeretettel osztják meg az ötleteiket, amelyekkel ezt a helyiséget otthonossá és elegánssá tehetjük. Mutatjuk a listát. 

Fontos a tárolóedények használata

Egy kis fürdőszobában könnyen összemosódhatnak a kategóriák, ha nincsenek tárolókkal elválasztva, ezért a megfelelő tárolódobozokba való befektetés a legjobb módja annak, hogy a tér rendezett és stílusos maradjon. Azt pedig be kell látnunk, hogy a polcok sokkal csinosabban néznek ki tárolókosarakkal, mint fogkrémes tubusokkal és hidratálós flakonokkal, ezért érdemes ebbe befektetni. 

Válassz megnyugtató színeket

Ami a kis fürdőszobák legrosszabb színeit illeti, bebizonyosodott, hogy a sötét árnyalatok szűkös érzést keltenek, a zsúfolt tapéta mintázata pedig hektikus hangulatot teremt. A semleges tónusok azonban igazi zen környezetet teremtenek, azonban figyeljen arra, hogy a szín összhangban legyen a kiegészítőkkel és a fürdőszoba berendezésével. 

Egyszerűsítsünk két-három egymást kiegészítő árnyalattal, ez csökkenti a vizuális rendetlenséget és kifinomultságot kölcsönöz

–  mondja Artem Kropovinsky designszakértő.

Lehet trükközni a tükrökkel

A spirituális szakértők szerint  az egyik legnagyobb kis fürdőszobai feng shui hiba a tükrökkel való túlzásba vitel, mivel ez potenciálisan elűzheti a jó energiát, de ez egy olyan trükk, amit az emberek szívesen alkalmaznak, amikor egy kis fürdőszobát szeretnének feldobni. Egy nagy tükör vagy fényes csempe visszatükrözi a fényt, így a helyiség nagyobbnak tűnik.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beach Life Living (@beach_life_living) által megosztott bejegyzés

Játék a fényekkel 

A LED-es izzókkal a dolgok kevésbé tűnnek intenzívnek. Mivel a fürdőszobában fogsz készülődni, fontos, hogy jó megvilágításba fektess bele, és lehetőség szerint használd ki a természetes fényt, amennyire csak lehet. A szekrény vagy a tükör alatti megvilágítás is remek pluszt adhat a térnek, szóval nyugodtan megadhatod a módját a hangulatvilágításnak. Fontos arra is ügyelni, hogy a fő fény legyen minél természetesebb, hiszen ez kell, ha nem szeretnénk elrontani a sminküket szépítkezés közben.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves