Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PÉNZKIDOBÁS

A lakberendezők szerint ezt a 10 fürdőszobai újítást bánják meg a legtöbben

2023. október 18.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés kád fürdőszoba felújítás fürdőszoba tapéta épített zuhany masszázskád
A lakberendezők szerint ezt a 10 fürdőszobai újítást bánják meg a legtöbben
© Shutterstock

Ezeket a fürdőszobai újításokat inkább gondold át kétszer!


A fürdőszoba felújítás az egyik legnagyobb befektetés a burkolatok, szaniterek cseréje miatt, amit ezért jól át kell gondolni, mert ha rossz döntéseket hozunk, még évekig együtt kell velük élnünk. Sőt, ronthatja az ingatlanpiaci értékét is az otthonunknak egy rosszul kivitelezett fürdőszoba. A lakberendezők szerint ezeket az újításokat bánják meg a legtöbben a fürdőjükben!

1. Egybenyitott fürdő-háló

Ugyan vannak nagyon szép és különleges példák arra, hogyan működhet az egybenyitott fűrdő és hálószoba, nem mindenkinek a legjobb megoldás. Egyrészt gondolni kell arra, hogy a privát szférát csorbítja, hiszen nehezebb megoldani, hogy csak egyedül legyünk a fürdőben, illetve a pára kárt tehet a háló berendezésében megfelelő óvintézkedések nélkül.

2. Túltolt tapéta

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a tapéta egy olyan dekoreszköz, ami bármelyik helyiségbe karaktert vihet, de hogy milyen mintát választunk és mekkora felületen használjuk, alapos átgondolást igényel. Egy harsány vagy nagyon egyedi tapéta, lehet pár év múlva már nem tetszik, ezért érdemes visszafogottabbat választani, ami illik a személyiségünkhöz és az egész otthonunk stílusához is.

3. Minimalista berendezés

Népszerű manapság a lakberendezésben, hogy minimumra redukáljuk a bútoraink számát és ezzel nyugodt, kiegyensúlyozott tereket hozzunk létre. A baj csak az, hogyha a fürdőből kispóroljuk például a szekrényt, pakoló helyet, oda a letisztult tér adta zen hatás, mert a sok holmi, szem előtt fog heverni.


4. Épített zuhany

Nagyon divatos és elegáns megoldás a tálca nélküli, walk-in zuhanykabin, aminek padlóburkolata beleolvad, megegyezik a fürdő többi burkolatával. Sokan egy korábbi kád helyére építtetik, amit leginkább akkor bánnak meg, ha gyereket vállalnak vagy ha el akarják adni az ingatlant. Sok családos vásárlónak szempont a kád megléte, de sokan szeretik a szabadon álló kádak is. Így, ha nem vagyunk biztosak a döntésünkben, hagyjunk helyet egy kisebb kádnak is a fürdőnkben.

5. Bonyolult csempe

Csempe trendek jönnek-mennek, egyik divatos csempe szebb, mint a másik, könnyű elcsábulni egy nagyon karakteres mellett. A baj, mint ahogy a tapétánál is, hogy nem biztos, hogy 5 év múlva is tetszeni fog, ráadásul bekorlátozza a fürdő további dizájn elemeit. Például nem lehet mellé túl karakteres tükröt vagy szekrényt választani, nehogy túlstimuláló legyen az összhatás.

6. Dupla mosdó

Nincs is elegánsabb egy tökéletes szimmetriával kivitelezett dupla mosdós fürdőszobai szekrénynél. Ráadásul dupla tárolóhelyet is ad és kényelmesen készülődhetünk együtt partnerünkkel. Azon azonban kevesen gondolkoznak el, mennyi helyet foglal el a teljes fürdőből, illetve mennyi pult felület marad a két mosdó mellett a cuccainknak. Gondoljuk át, milyen ritmusban készülődünk reggel, van-e tényleges átfedés, és hogy hova tudjuk pakolni a dolgaink a pult helyett.

7. Fürdőfülke

A zuhanykabin nélküli fürdőfülkék adnak egy nagyon letisztult összképet, de nem mindenkinek praktikusak. A víz kifröccsenése óhatatlanul megtörténik és minél nagyobb a család, ez annál több problémát generál. Ha nagyon nem akarjuk elrontani a dizájnt egy kabinkerettel, megoldás lehet egy üvegpenge fal is.

8. Masszázskád

Egy igazi wellness élményt nyújtó masszázskád a fürdőnkben vonzónak tűnhet, hiszen akár minden esténk tölthetjük benne lazulással. Azonban rengeteg helyet foglal el, magas az energiaigénye és a karbantartási költsége is. Ráadásul sokan vallották be a masszázskád tulajdonosok közül, hogy alig használják ki a hétköznapokban. 

9. Megoldatlan szellőztetés

Ha egy fürdőben nincs megoldva a megfelelő szellőztetés, a pára miatt gyorsan penészessé válhat a helyiség. Ezért fontos valamilyen ventillációs eszközt telepíteni a fürdőbe.

10. Nem megfelelő lámpák

Egy álom fürdőszobába pazar lámpatestek kerülnek, amik jól mutattak a Pinterest inspirációs képen, a valóságban azonban drámai, előnytelen árnyékot vetetnek és a nélkülözhetetlen lámpáktól veszik el a helyet például tükrök, mosdók, kád környékén. Még akár útban is lehetnek! Érdemes a fürdőszobai lámpák választásánál ezért a praktikumra koncentrálni elsősorban és csak a végén a dizájn megvilágításra.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves