Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

2024 Style

3 fürdőszobai trend, ami meghatározó idén

2024. április 23.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

lakberendezés fürdőszoba színek 2024 trend 2024 lakberendezés trend
3 fürdőszobai trend, ami meghatározó idén
© Shutterstock

Akár csak egy festésre, akár teljes felújításra vágysz, ezeket a fürdőszobai trendeket érdemes figyelembe venni.


Talán úgy tűnhet, hogy egy-egy fürdőszobai trend nem igazán fontos, hiszen nem töltesz annyi időt ebben a helyiségben, mint az otthonod többi pontján, de éppen ezért ideális helyszín a kísérletezésre ez az eldugott helyiség.

Az sem utolsó szempont, hogy sokan itt tudnak a leginkább kikapcsolódni egy fárasztó munkanap végén egy kád forró vízben, esetleg itt alapozzák meg az egész napjukat egy reggeli frissítő zuhannyal.

A fürdőszoba hangulata nagyon is meghatározó, az idei évben pedig számos remek ötlet inspirálhat, vess rájuk egy pillantást!

2024 legnépszerűbb fürdőszobai trendjei

Merész munkalapok, bátor színválasztás

Bár a minimalista stílus rendkívül keresett, a lakberendezők arról számolnak be, hogy sokan egy-egy markáns munkalappal dobják fel a helyiséget. Egy márvány pult a mosdókagyló alatt, esetleg egy szokatlan mintás polc a szekrények mellett egészen egyedi stílust adhat a fürdőszobádnak.

A minták mellett akár az anyagokkal is játszhatsz, hiszen a különféle formákból létrehozhatsz egy kellemes közeget, ahol szívesen töltesz majd hosszabb időt is.

Különleges világítás

A lámpák rendkívül fontosak még az olyan helyiségekben is, mint a fürdőszoba, hiszen egyrészt megadják az alaphangulatot, másrészt praktikus szempontokat is érdemes figyelembe venni: a tükrök környékén sokkal több fényre van szükséged. A tükrök mögé, és a polcok alá is érdemes világítást helyezni, ezekkel ugyanis luxushatást érhetsz el a fürdőszobádban. Az idei trendek megengedik egy-egy díszesebb lámpa elhelyezését is, ezeket se hagyd figyelmen kívül!

Vegyes anyaghasználat

A fémeket tekintve az elmúlt időszakban az egységes megjelenést részesítették előnyben a lakberendezők is, de idén újra visszatért a divatba a krómozott csapok és az aranyozott tükrök együttese. Az ezüst és az arany, vagy akár a bronz színek remekül illenek egymáshoz, ha megfelelően helyezed el azokat a fürdőszobában. A dizájn meghatározása csak rajtad múlik, de mielőtt elköteleződnél egy szín vagy stílus mellett, mindenképp tájékozódj a lehetőségekről!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves