Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kedvenc tér

3 ötlet, amivel könnyedén feldobhatod a nappalidat nyáron

2024. június 14.

2 perc olvasás

ELLE

nappali lakberendezés nyár
3 ötlet, amivel könnyedén feldobhatod a nappalidat nyáron
© Shutterstock

A nappali nyáron is fontos szerepet kap az otthonunkban. 


Ha lakberendezésről van szó, bizonyos fokú magabiztosságra van szükség ahhoz, hogy elkötelezzük magunkat a színek mellett. Azonban nyáron a nappali az a tér, ahol kreatívak lehetünk. Mutatunk néhány nagyon költséghatékony megoldást, ha egy kis változásra vágysz. Íme, a legnépszerűbb ötletek.

Az élénk szőnyegek

Csak egy új szőnyegre van szükséged, és a tér egy teljes átalakuláson esik át. A szőnyegek textúrát, mintát vagy színt adhatnak egy szobának - és néha mindhármat egyben. Hatalmas a választék így könnyedén megtalálhatod azt, ami a legmegfelelőbb a te stílusodnak. Azonban nyáron az élénk és vibráló színek még nagyobb teret kapnak. Ez egy nagyon egyszerű megoldás, hogy a nappalid még otthonosabb legyen. Ha inkább a klasszikusságra vágysz, akkor sem tévedhetsz:

A díszpárnák lehetnek különlegesek

A lakberendezők egyetértenek abban, hogy nem szabad alábecsülni a díszpárnák erejét. A szakértők azt tanácsolják,  hogy válasszunk egy összehangolt párnákból álló kollekciót. Idén nyáron is hatalmas a választék a boltok piacain, így kedvedre válogathatsz a legjobbak között. Ügyelj azonban arra, hogy passzoljon a kanapédhoz és a fotelekhez is, a túl nagy kontrasztot érdemes kerülni. 

Befektetés egy új függönybe?

Keretezd az ablakokat egy vidám, színes mintával, vagy válassz egyszínű szövetet egy elegáns szegéllyel. A színes függönyök idén nyáron is nagyon népszerűek, ám a sötétebb, nehezebb tónusokat is érdemes párosítani bársony- és gyapjútextúrákkal. Miért is? Lágy, mégis hatásos kijelentést adnak a térnek. Ha azonban valami nyitottabbra vágysz, akkor  a vászon- vagy áttetsző szövetek könnyed és légies érzetet kelthetnek.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves