Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

DESIGN

Díszpárna kombinációk minden stílushoz, amik garantáltan feldobják a nappalid

2022. szeptember 04.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

nappali otthon párna kanapé díszpárna
Díszpárna kombinációk minden stílushoz, amik garantáltan feldobják a nappalid
© Boris SV / Getty Images

A legjobb befektetés néhány díszpárna vásárlása, ha gyorsan szeretnél változást elérni az otthonodban.


Egy egyszerű kanapét is merész fókuszponttá, egy rideg nappalit is otthonossá változtatnak. Legtöbbször elég három jól összeválogatott díszpárna ahhoz, hogy változást vigyünk az otthonunkba akár szezonálisan, akár stílusban. Adunk egy kis inspirációt, hogy melyik stílushoz, a díszpárnák milyen variációi illenek.

Modern

Geometrikus formák, Picasso stílusú női portré és lendületes ecsetvonások. Egy modern, letisztult vagy indusztriális otthon tökéletes kiegészítői lehetnek ezek a díszpárnák, akár együtt, akár külön-külön.

1.Lamoppe: B&W Appatern párna. 2. KARE: Absztrakt női arc párna. 3. Eszka: River párna.
1.Lamoppe: B&W Appatern párna. 2. KARE: Absztrakt női arc párna. 3. Eszka: River párna.

Eklektikus

Ha nem szívesen határolod be az otthonod stílusát, de szeretnél egy kis színt vinni a nappalidba, néhány színes, “kaotikus” mintájú párna, azonnal dinamizmust visz a térbe.

1. Turbuk Ági: zöld-szürke, pikkelyes párna. 2. Lamoppe: B&W Acorset párna. 3. Lamoppe: Paint 5 párna.
1. Turbuk Ági: zöld-szürke, pikkelyes párna. 2. Lamoppe: B&W Acorset párna. 3. Lamoppe: Paint 5 párna.

Etnik

Az afrikai, indiai vagy közel-keleti mintás díszpárnák nagyon jól mutatnak olyan otthonokban, ahol szeretik a vintage, natúr darabokat és sok az utazásokról hozott dísztárgy dekoráció.

1. Bonami: Ethno díszpárna (Oyo Home). 2. Butlers: Mayan Riviera párna. 3.Lamoppe: Rugstyle yellow párna.

Bohém

Ha nem tudsz betelni a színekkel és szereted a lendületes mintákat, ezek a párnák fókuszpont értékűek lehetnek a kanapédon, akár külön-külön is.

1. Turbuk Ági: Folk párna. 2. KARE: Multi Waves párna. 3. Bonami: Tamarindo párna (Madre Selva).

Természetközeli

Egy főleg bézs vagy fehér otthonban, ahol leginkább fa bútorok vannak, nem ajánlottak a nagyon harsány színek. A pasztell zöld, a natúr textilek, illetve visszafogott virág vagy természeti minták azonban jót tesznek az összképnek.

1. Butlers: White Rainbow párna. 2. Bonami: Velvet Button világoszöld díszpárna (Tiseco Home Studio). 3. Bonami: Ave del Paraiso kétoldalas lenkeverék díszpárna (Madre Selva).

Klasszikus

Ha élsz-halsz a “Bridgerton-stílusért”, szereted a drámát, ezek az arany motívumos selyem, bársony párnák remekül mutathatnak az otthonodban.

1..Marco Mobili: sötétzöld daru díszpárna. 2. KARE: Labyrinth Black díszpárna. 3. KARE: Diamond Medallion díszpárna.

Glamour

Aranyozott részletek, buja szövetek és díszes pompa. Egy glamour otthonban ez az összeállítás minden szemet magára vonz, akár egy egyszerű, világos kanapén, akár egy zöld bársony fotelen.

  1. Turbuk Ági: Klasszikus mályva párna. 2. KARE: Cushion Selva díszpárna. 3. Bonami: Velvet világos narancssárga bársony díszpárna (Tiseco Home Studio).

Tengerparti

Ha szereted a görög, tengerparti enteriőrök kék-fehér árnyalatait és rusztikus elemeit, ez a három párna neked lett kitalálva. 

 1. Lamoppe: Paint 4 párna. 2. Bonami: Wave fehér pamut párna (PT LIVING). 3. KARE: Ethno Eye.

Dzsungel

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb lakberendezési dekortrendjéhez, a városi dzsungel tematikához, nem kell feltétlenül pálmalevél minta. Egzotikus állatok és esőerdei színek, pont úgy megteszik hatásuk.

1. Bonami: Velvety világoszöld díszpárna (Tiseco Home Studio). 2. Marco Mobili: Páva díszpárna. 3. Dodo: Luso kék bársony díszpárna.

Antik

Ha szereted a patinás bútorokat, régiségeket, de a modern darabokat is, ez a három párna a rozsda és a bézs kombinációjával, egy kis vintage beütéssel, telitalálat.

Balról jobbra: 1. Bonami: Simple bőrpárna (Södahl). 2. KARE: Boho Antike párna. 3. Butlers: Flores bézs párna.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves