Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GYEREKNEVELÉS

„Ezért nem mondom soha a gyerekemnek, hogy szép”

2023. február 25.

3 perc olvasás

Kovács Gréta
megjelenés gyerek gyereknevelés szép bók gyereknevelési tipp
„Ezért nem mondom soha a gyerekemnek, hogy szép”
© Shutterstock

Vannak, akik szerint nem pozitív, sokkal inkább negatív hatása lesz annak, ha a gyermeke külsejét dicséri: a következő pár például soha nem mondja a lányának, hogy szép, pedig számukra ő a legszebb gyermek a világon.


A szülővé válás több olyan döntéshozatal elé állíthat minket, mellyel korábban nem találkozhattunk: ebbe a helyzetbe került az a kanadai pár is, akik modern gyereknevelési módszereik miatt nem dicsérik a kislányuk külsejét. Ez röviden azt takarja, hogy a házaspár soha nem mondja a gyermekének, hogy szép, jól néz ki vagy csinos, de még azt sem, hogy tündéri a mosolya vagy gyönyörű a szeme.

„Nem akarom, hogy a kislányomnak a külsőség legyen a mérce”

A 33 éves Alexandra Cunningham férjével, Shane-nel együtt tudatosan döntött úgy hogy egyáltalán nem fogják dicséri a kislányuk külsejét – pedig a gyermek szépsége egyértelmű, a szülőknek ő a legszebb kislány a világon. Hogy mégis miért döntött úgy a pár, hogy megfosztja a kislányt a megjelenését illető szülői bókoktól?


Őrült ez a mostani világ. Nem akarom, hogy a kislányomnak az legyen a mérce ki a szép és ki nem. Ne legyen a külsőség számára mérce! Ha ebbe az irányba halad tovább a világ, akorr előbb-utóbb úgyis a megjelenéséről fog szólni minden 

– mondja a @thisfamilytree felhasználónéven posztoló, 47 ezer Instagram követővel rendelkező édesanya, aki saját bevallása szerint legszívesebben mindennap elmondaná a kislányának mennyire gyönyörű, hosszútávon viszont szerinte ezzel rengeteget ártana a gyermekének. A házaspár ugyanis nem akarja, hogy a kislánya bárkinek meg akarjon felelni vagy bármit is ahhoz mérjen, hogy ő mennyire szép, vagy mennyire nem.

Csak ártani fogok neki azzal, ha azt hajtogatom, milyen szép a szeme, a szája, a haja, a kis keze. Nem kell, hogy külsejét illető megjegyzésekkel törődjön, legyen az negatív vagy pozitív. Érezze magát jól a bőrében, akkor lesz egészséges önértékelése

– meséli Alexandra Cunningham, aki csak akkor beszél a kislánya külsejéről, ha megkérdezik. Kislánya ruhaválasztásáról például őszintén elmondja a véleményét, de magától soha nem mondja a kislányának, hogy csinosan öltözött fel.

A követői kiakadtak az édesanya gyermeknevelési módszerén

Az édesanya TikTok-követői teljesen kiakadtak azon a videón, amiben Alexandra bevallja, hogy nem dicséri a kislánya külsejét. Vannak, akik szerint az egész videó egy karikatúra a gyereknevelésről, amit nem lehet komolyan venni. Mások szerint felelőtlen és önző a nő viselkedése, hiszen a jó szülő feladata, hogy egészséges önbizalommal és sok szép szóval lássa el a gyermekét, ám az édesanya ezt telejsen máshogy gondolja. 

Alexandra Cunningham állítja, hogy a lehető legjobbat akarja a gyermekének, csodálatosnak tartja a kislányát kívül-belül, mégsem fogja a megjelenését dicsérni, mert szerinte a külsőségekről szóló életmódot támogatná, amihez a férjével nem szeretnének hozzájárulni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves