Quantcast

Ők a leggazdagabb nők, akik önerőből szerezték a vagyonukat

Kylie Jenner a legfiatalabb, de kik a többiek?

Kylie Jennert a napokban kiáltotta ki a világ legfiatalabb, önerőből lett milliárdosává a Forbes magazin.

Az influencer kozmetikai cégével érte el ezt a kiemelkedő sikert, a Kylie Cosmetics a magazin szerint 900 millió dolláros értéke mellett a tavalyi évben 360 millió dollár bevételt szerzett.

A még csak 21 éves Jenner friss státuszával letaszította a trónról Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját is, ő ugyanis 23 évesen vált milliárdossá.

Habár nagyon nehéz nem tudomást venni arról a tényről, hogy Jenner családja is elképesztően gazdag, a Forbes szerint saját maga kereste meg vagyonát.

A magazin leírta, hogy Kylie a modellkedésből származó 250 ezer dolláros alappal indította el a cégét, ebből a pénzből fizette az első 15 ezer termék legyártását is.

A világon összesen 2153 milliárdos van feljegyezve, ebből 68 nő érte el önerőből hatalmas vagyonát.

Szóval, kik ezek a nők, akik már Jenner, és az ő gigantikus cége előtt is milliárdosok voltak?

Tatyana Bakalchuk

Sorban rögtön a második önerőből lett milliárdos 43 életévével közel húsz évvel idősebb a sminkmogulnál. Bakalchuk szülési szabadságon, moszkvai lakásában alapított meg egy online ruhakereskedő céget. A weboldal jelenleg Oroszország legnagyobb online üzlete, több, mint 15 ezer különböző márka ruháit lehet megvásárolni náluk. Bakalchuk cége a Forbes szerint kereken 1 millárd dollárt ér.

Nguyen Thi Phuong Thao

Bakalchuk után szorosan a mezőnyben egy vietnámi nő áll, aki 48 évesen szerezte 2.3 milliárd dollárt érő vagyonát. Thao 2011-ben alapította a VietJet Air légitársaságot, ami ma már Vietnám egyik legnagyobb kiterjedésű légitársasága.

Sara Blakely

Sara, aki szintén 48 éves, a Spanx nevű fehérneműmárkát alapította meg még 2000-ben. Sara a Walt Disney World-ben eladóként dolgozott, mielőtt 27 évesen befektette az összes megtakarított pénzét, vagyis 5 ezer dollárt a Spanx ötletének megvalósításába. Az alakformáló fehérnemű brand ma már 1.1 milliárd dollárt ér.

Wu Yajun

A saját erőből lett milliárdosok klubjában a leggazdagabb személy egy kínai üzletasszony, Wu Yujan. Wu férjével közösen, 1993-ban egy ingatlancéget hozott létre Longfor Properties néven, ami bevásárlóközpontokra specializálódott. Az 55 éves nő laza 9.4 milliárd dolláros bankszámlával rendelkezik.

Oprah Winfrey

Talán már mindenki hallott erről a hölgyről, aki 2.5 milliárd dollárt érő média birodalmat épített fel a semmiből. A 65 éves Oprah a leggazdagabb afroamerikai személy a világon.

Néhány szó azokról is, akik nem saját erejükből lettek milliárdosok.

A leggazdagabb nő a világon, aki nem saját maga alapította cégét, Francois Bettencourt Meyers, aki 43.9 milliárd dollárral rendelkezik. A L'Oreal alapítója, Eugene Schueller unokájaként jelenleg ő a kozmetikai cég elnöke és nagyapja vagyonának örököse, 2017-ben pedig a világ leggazdagabb nőjének kiáltotta ki a Forbes.