Quantcast

Angol királyi család

Furcsa szabályok, amit a királyi család nőtagjainak be kell tartaniuk

Furcsa szabályok, amit a királyi család nőtagjainak be kell tartaniuk
© Getty Images/Samir Hussein

Katalin hercegné élete sem tündérmese: olyan komoly előírásokat és szabályokat kell betartania a királyi család tagjaként, melyet a legtöbben nem bírnának hosszútávon elviselni.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a királyi család tagjának lenni csupa mulatság és luxus, hiszen szinte bármit megtehetnek, fantasztikus karibi körutakon vehetnek részt, és mesésebbnél mesésebb ruhákat és kiegészítőket viselhetnek. Ám ez koránt sincs így! A hercegnőknek és hercegnéknek többek között a frizurájukra és az öltözékükre vonatkozólag is embertelen szabályokat kell betartaniuk, a viselkedési kódex normáját pedig szigorúan tilos megszegniük. 

Mindamellett, hogy a királyi udvar tagjainak percre pontosan be van osztva az idejük, vakációra vagy egy egyszerű vacsorára is csak hosszas előkészületek után mehetnek el – de még az olyan apróságokra is figyelniük kell, hogy hogyan jönnek le egy lépcsőn, hogyan ülnek le, hogyan tartják a fejüket vagy éppen milyen módon integetnek.

A királyi viselkedési kódex legkomolyabb szabályai következnek most, melyek megdöbbentően és már-már bizarrnak hangozhatnak egy hétköznapi halandó számára.

Csak a legkisebb táska megengedett

Katalin hercegné nem tarthat magánál a tenyérénél nagyobb táskát. Ennek főleg praktikai okai vannak, hiszen kézfogásoknál és tapsolásoknál könnyen a karja alá tudja tenni azokat; de arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezek az apró kis clutch táskák eleganciát és nőiességet sugároznak minden megjelenése alkalmával.

A test előtt kell tartani a táskákat

Katalin hercegnéhez hasonlóan a királyi család többi nőtagja sem lóbálhatja maga mellett a táskáját, hanem két kézzel kell azt maguk előtt tartani. Kivételt képez az az eset, mikor hosszabb távot kell megtenniük, mikor az autóból szállnak ki, mikor tapsolnak és étkeznek, illetve mikor az egyik kezükkel férjük vagy gyermekeik kezét fogják. 

Csak egyenes lehet tartani az állat

A királyi kódex szerint nem megfelelő magatartás mutat az, akit leszegett állal vagy felszegett fejjel kapnak lencsevégre, ez a két fejtartást ugyanis nemtörődömséget és érdektelenséget sugall. Katalin hercegnének mindig, minden helyzetben egyenesen kell tartania a fejét, még akkor is, ha egy nagyon jó viccet hall.

Fokozottan kell figyelni a lépcsőkre

A királyi család nőtagjaira fokozott figyelem irányul, mikor egy lépcsőn kell lejönniük ezért semmi esetre sem kalandozhat el a figyelmük a lábuk elől. Ellenkező esetben egy szerencsétlenné fordult esés mindenhol megjelenne a médiában, ami rossz fényt vetne a királyi családra.

Nehezéket kell tenni a szoknyába

Elsőre talán furcsának hangozhat, de a királyi szabók apró kis súlyokat varrnak bele a női családtagok szoknyáiba, hogy a szél még véletlenül se kapja fel egyik hölgy szoknyáját se. Katalin hercegnének a képen látható citromsárga ruháját egyszer már felkapta a szél, ami láttatni engedte a hátsó felét – az eset megbotránkoztatta a királyi családot, a hercegné pedig azóta mindig súlyokat varratt a szoknyájába.

 

Egyenes tartással lehet csak közlekedni

A királyi család nőtagjait soha nem lehet görbe háttal látni. Ahhoz, hogy a nőknek még a legváratlanabb helyzetekben is tökéletesen egyenes legyen a tartásuk, nemcsak fokozottan kell ügyelniük, de rendszeresen kell gerinc és pilates órákra is járniuk.

Nincsenek keresztbe tett lábak

A királyi viselkedési kódex szerint a keresztbe tett lábak vulgaritásra utalnak, ezért soha nem ülhetnek így. Helyette egyenes háttal és a bokánál keresztbe tett lábakkal kell ülniük úgy, hogy a kis táskájukat nehezékként az ölükbe rakják – utóbbira azért van szükség, hogy az alsóneműjük még véletlenül se látszódjon ki.

Csak szolid körömlakk a megengedett

A körömlakkok színe csak átlátszó vagy a lehető legtermészetesebb lehet – Katalint főként ezért nem látni soha fekete, kék vagy piros körmökkel. A hercegné egyébként a természetes megjelenésű körmök híve, amiket fenntartani is könnyebb, mint minden egyes nap manikűröshöz menni.

Az integetés módja is meg van szabva 

A királyi család nőtagjainak nem lehet hadonászni, csak diszkréten lehet felemelniük a bal kezüket. Ha hosszabb időtartamú integetések során enyhén lengethetik a kézfejüket, de azt az is csak úgy, hogy közben a karjuk és a tenyerük nem, csak a csuklójuk mozog balról jobbra.

 

FRISS HÍREK AZ ANGOL KIRÁLYI CSALÁDRÓL:

Gyászol Meghan Markle

Katalin hercegné és Vilmos herceg nem volt hajlandó elmenni a Beckham-esküvőre

Óriási a botrány: pénzmosással vádolják András herceget és lányait