Ahhoz, hogy néhány hét múlva még szebben álljon rajtunk a karácsonyra kapott méregdrága ruhaköltemény, elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. És ki is értene jobban az effajta ételekhez, mint a franciák? Egy párizsi gasztroblogger osztja meg velünk titkos receptjét, melynek eredményét nemcsak mi, hanem még a gyerekek is örömmel falhatják!
Ahhoz, hogy néhány hét múlva még szebben álljon rajtunk a karácsonyra kapott méregdrága ruhaköltemény, elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. És ki is értene jobban az effajta ételekhez, mint a franciák? Egy párizsi gasztroblogger osztja meg velünk titkos receptjét, melynek eredményét nemcsak mi, hanem még a gyerekek is örömmel falhatják!
Estérelle Payany egy igazi provence-i nőnek született, aki aztán elhagyta Marseille-t, hogy Párizsba menjen. Gyerekként a konyhában aludt – mi is ez, ha nem égi jel? Édesanyja ugyan nem tud főzni (jobban szereti a lánya ételeit kóstolgatni), de apukája a burgonyás kalmársaláta királya. Estérelle tíz évig dolgozott a kereskedelemben, de aztán a francia Elle felfigyelt a blogjára és a szakácskönyveire, és bevette a csapatba. Egyik legkedveltebb receptje egyben a legegyszerűbb is: turmixoljunk össze egy kisebb cukkinit, egy fél hagymát és egy fél citrombefőttet (ami sós). Keverjünk hozzá fél kiló darált csirkemellet is, majd adjunk hozzá egy tojást, 7 dkg zsemlemorzsát vagy kukoricalisztet, 2 cm-nyi reszelt gyömbért, egy kis felaprított koriandert, sót és borsot. Formáljunk belőle kb. 20 gombócot, süssük ki olívaolajban, és máris kész a zöldséges-citromos fasírt! Ha sikert aratott a recept, lapozzuk fel az Elle magazin januári-februári számát, hogy még több konyhainspirációt kaphassunk!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!