Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nem 5 perc volt

Hihetetlen, mennyi ideig tartott, amíg felragasztották a kristályokat Doja Cat testére

2023. január 24.

2 perc olvasás

Gyulai Bence
haute couture schiaparelli Swarowski Doja Cat
Hihetetlen, mennyi ideig tartott, amíg felragasztották a kristályokat Doja Cat testére
© Fotó: Jacopo Raule/Getty Images

Elképesztő háttérinfók Doja Cat vörös-kristályos szettjéről, amiben a Schiaparelli Haute Couture divatbemutatón jelent meg.


Jó ideje kísérletezik Doja Cat olyan extrém szettekkel, amik a sminkkel együtt elég merészen túlmutatnak a hagyományos értelemben vett divat határain. Nézzünk egy példát az Instagramjáról, aztán pedig ámuljunk el a legutóbbi, minden korábbinál megdöbbentőbb húzásán!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Kikristályosodott

Párizsban most zajlik az haute couture divathét, és a Schiaparelli bemutatójára Doja Cat vörösben érkezett. Ezzel még nem sokat mondtunk el, de alább láthatók további fotók erről a Swarovski-kristályokkal kiegészített őrületről.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Amint azt a JustJared című oldal is írja, a stylist Pat McGrath volt, aki az Instagramon megosztott további, a színfalak mögött készült felvételeket Doja Cat kikristályosodásáról.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @patmcgrathreal

Néhány döbbenetes szám

Több, mint 30 000, azaz harmincezer Swarovski-kristály borította Doja Cat testét és fejét, ezeket egyesével, kézzel ragasztották fel. A 27 éves énekesnő majdnem 5 órát töltött a fenti székben, mire minden elkészült, öten dolgoztak rajta.  Az összeállításhoz egy vörös szoknya is tartozik, ezt szintén kézzel készítették, azaz kötötték, fából készült gyöngyök kölcsönzik neki ezt az egyéni megjelenést.

Az inspiráció Dantétól az Isteni színjátékból a Pokol volt, és ha Doja Cat tényleg el is olvasta a 4686 sorból álló elbeszélő költeményt (ami ugye a teljes műnek csak a harmada), akkor az 5 óra nyilván nem volt elég a felkészülésre. Mindenesetre azért innen merítették az inspirációt, mert a teljes Schiaparelli-kollekciót is Dante mesterműve ihlette. A divatház egyébként tavaly ilyenkor is egy felejthetetlent alkotott.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves