Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRÓNÖRÖKÖS

Brutális összegekbe kerül Károly király koronázása

2022. október 01.

2 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő brit királyi család Károly király koronázás
Brutális összegekbe kerül Károly király koronázása
© Getty Images

Hihetetlen fényűzés várható Károly király koronázásán. 


Ugyan Erzsébet királynő halálát követően Károly király megkezdte uralkodói munkáját, a koronázási ceremónia még várat magára. A jelentős eseményt övező találgatások azonban már most megkezdődtek, és hihetetlen adatok láttak napvilágot róla. 

Károly király koronázásakor minden brit ünnepel

A britek körében ugyan nincs akkora rajongótábora Károly királynak, mint Erzsébet királynőnek volt, mégis több millióan izgatottan várják, hogy megtörténjen a koronázási ceremónia. Az ünnep egyáltalán nem lesz szerény, ezt már most borítékolhatjuk. 

Az már biztos, hogy a ceremónián előkerülnek majd a legértékesebb ékszerek, amelyek a királyi család gyűjteményének részei. Legutóbb Erzsébet királynő temetésén volt ilyenre precedens. A szertartás alatt a gömböt és a jogart is használták, és a koporsóra helyezték. Mindezeket a királynő 1953-as koronázása során is használták, hogy szimbolizálják az uralkodó különféle hatalmait és felelősségeit.

Károly király koronázása előtt a brit ékszerkereskedő, a Steven Stone szakértői megvizsgálták a koronázási ceremónián felbukkanó ékszereket, és arra a következtetésre jutottak, hogy ezek összértéke meghaladja a 3.5 milliárd fontot. 

A legértékesebb ékszerek

A legértékesebb ezek közül Szent Edward koronája, amelynek becsült értéke 3,6 millió font. A II. Károly király számára 1661-ben tervezett tömör arany korona azóta minden koronázáson előkerül. Ez a 444 drágakővel és féldrágakővel kirakott ékszer 30 centiméter magas, és 2,23 kilogramm..

A történelmi királyi paloták szerint a Szent Edward koronája a legfontosabb és legszentebb az összes korona közül. Csak és kizárólag a koronázási ceremónia alatt használják és viselik, máskor nem. 

A második legdrágább a brodalmi állami korona, amelynek becsült értéke 2,5 milliárd font. Az első alkalommal VI. György király az 1937-es megkoronázásán viselte, ezt akkor veszi fel az uralkodó, amikor elhagyja a Westminster Apátságot. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves