Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ROYAL HOLIDAY

Hihetetlen, hol töltik a nyarat a királyi család tagjai

2022. augusztus 02.

3 perc olvasás

Kovács Gréta
kastély erzsébet királynő károly herceg vilmos herceg Beatrix hercegnő Eugénia hercegnő
Hihetetlen, hol töltik a nyarat a királyi család tagjai
© Instagram/@princesseugenie

Nem mindennapi helyeken pihenik ki az éves fáradalmaikat a brit királyi család tagjai!


A brit királyi család tagjai sem vagyoni tekintetben, sem munkaköri kötelezettségeikben nem hasonlítanak a hétköznapi emberekhez, azonban van egy dolog, amit ők is ugyanúgy csinálnak, mint a legtöbb ember: augusztusban ők is kiveszik az éves szabadságukat, hogy egy fantasztikusan szép, mesebeli helyen pihenhessék ki a fáradalmaikat! 

Mutatjuk is hol nyaralnak a brit királyi család tagjai! 

Erzsébet királynő

A 96 éves Erzsébet királynő kedvenc helyén, a brit királyi család skóciai rezidenciáján, a Balmoral-kastélyban tölti a pihenőidejét, ami 1852 óta áll a család birtokában. A kastélyt még Viktória királynő férje, Albert herceg vásárolta meg, ám akkor jelentős felújításon esett át, mert túl kicsinek bizonyult a család számára.

A mai pompájában lévő kastély 1856-ban érte el végleges formáját, ám azóta is folyamatos renováláson esik át, hogy a királynő és családja ott-tartózkodásuk alatt  semmiben se szenvedjen hiányt. Érdekesség, hogy Eugénia hercegnő szerint a Balmoral-kastély Erzsébet királynő kedvenc helye, mert mindig itt látta a legboldogabbnak a nagymamáját. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg

Udvari kötelezettségeik miatt Katalin hercegné és Vilmos herceg már valamivel előbb elutaztak nyári szabadságukra, hiszen nemrég újra munkába álltak és egyre több hivatalos eseményen lehet őket együtt látni. Bár egykor még ők ketten is vad bulizásokon estek át Ibizán, most már inkább csak egy nyugodt nyaralásra vágynak a gyermekeikkel. A vakációjuk pontos helyét hétpecsétes titok őrzi, de az iskolai szünetek alatt gyakran megfordulnak a norfolki házukban, Anmer Hall-ban, valamint a Nagy-Britannia legszebb helyeként is gyakran emlegetett  Scilly-szigeteken.

Kamilla hercegné és Károly herceg

Ritkán töltik a nyári szabadságukat külföldön: leginkább csak a walesi birtokukon, a Llwynywermod Estate-n pihenik ki a fáradalmaikat; de időről időre szoktak csatlakozni Erzsébet királynőhöz Skóciába, hiszen a Balmoral-kastélytól 20 percre nekik is van egy családi rezidenciájuk, a Birkhall-ház, ahol a 2005-ös nászútját is töltötte a pár. A hatalmas ház egyébként nem édesanyjáé, Erzsébet királynőé, hanem maga Károly hercegé, mert nagyanyja, I. Erzsébet királynő rá hagyta örökségül.

Beatrix hercegnő 

Beatrix hercegnő férjével, az olasz milliárdos Edoardo Mapelli Mozzi-val nagy rajongója a Földközi-tengernek, ezért nyári szabadságukat a legtöbbször a Baleár-szigeteken, Dél-Franciaországban vagy Olaszország mesés partjainál töltik egy óriási magánjachton. A pár téli vakációja során általában a francia Saint Barthélemy szigetére szokott utazni, ami a karib térség egyik legdrágább szigete.

Eugénia hercegnő

András herceg másik lánya, a 32 éves Eugénia hercegnő három évvel ezelőtt ment hozzá Jack Brooksbank brit üzletemberhez, akitől tavaly született meg kisfia, August Philipe. A család már évek óta nem volt hosszabb vakáción, ez az idei lesz az első alkalom, hogy hármasban nyaralhatnak portugál villájukban, mely a CostaTerra Golf & Ocean Club területén helyezkedik el. Az év többi szakaszában Eugénia hercegnőt is sokat lehet látni a Balmoral-kastélyban, ahol gyermekkora legkedvesebb nyarait töltötte el.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves