Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Királyi viselet

Ezért viselt kék öltönyt György herceg Erzsébet királynő temetésén

2022. szeptember 20.

1 perc olvasás

ELLE
kék erzsébet királynő öltöny temetés viselet György herceg
Ezért viselt kék öltönyt György herceg Erzsébet királynő temetésén
© AFP/ Dominic Lipinski

Erzsébet királynő temetésén részt vett György herceg és Sarolta hercegnő is, a viseletük pedig nem volt a véletlenre bízva. 


A 96 évesen elhunyt Erzsébet királynőtől tegnap vettek végső búcsút a londoni Westminster apátságban.

György herceg egy tengerészkék öltönyt viselt, mégpedig valószínűleg azért, hogy az passzoljon édesapja, Vilmos herceg Brit Királyi Légierő (RAF) egyenruhájához. Vilmos katonai egyenruháját a királynő arany, gyémánt és platina jubileumi érmei is díszítették.

Sarolta felnőttes gesztusa 

A hétéves hercegnő az alkalomhoz illően teljesen feketébe öltözött, és a westminsteri apátságban vett fel életében először masnis kalapot, ami igazán megható és felnőtt gesztus volt a részéről. Sarolta azzal is tisztelgett dédnagymamája előtt, hogy egy patkó alakú kis gyémántbrosst viselt hosszú, fekete kabátján, ami Erzsébet királynő lovak iránti szeretetére utalt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves