Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Királyi család

Kiderült, mit tiltott meg Erzsébet királynő Meghan Markle-nek az esküvőjén

2022. október 19.

2 perc olvasás

ELLE
esküvő erzsébet királynő meghan markle
Kiderült, mit tiltott meg Erzsébet királynő Meghan Markle-nek az esküvőjén
© Getty Images/WPA Pool

Erzsébet királynő és Meghan Markle nagyon nem értettek egyet. 


Négy év telt el Meghan Markle és Harry herceg esküvője óta, de még mindig nem csitulnak a kedélyek. Állítólag Erzsébet királynőnek nem csak a hercegné ruhájával volt problémája, de nemet mondott a tiarára is, amit eredetileg viselt volna. 

Ezt viselte végül

Meghan Mária királyné gyémánt bandeau tiaráját viselte a nagy napon 2018-ban, de állítólag nem ez volt az első választása. A palota sosem erősítette meg, de a „Testvérek csatája” című könyvben Robert Lacey királyi életrajzíró azt írja, hogy a néhai brit uralkodó szigorú volt a menyasszonyal szemben. 

Mi volt a gond Meghan választásával?

A szóban forgó tiara egy gyönyörű smaragd fejdísz volt, amelyről azt mondták, hogy Oroszországból érkezett. Állítólag az orosz forradalom után került Windsorba. 1918-ban az egész orosz császári családot – köztük II. Miklós cárt meggyilkolták, és a Romanovéktól származó ékszerek egy része végül az Egyesült Királyságba került. Erzsébet királynő nem akarta, hogy Meghan egy Oroszországból származó tiarát viseljen, mert félt attól, hogy a média később csúnyán szétszedné a királyi családot. 

Botrány lett volna

Azt nem tudni, hogy melyik cári hercegnőé volt eredetileg a tiara, de a könyv szerzője is azt mondja, hogy hatalmas botrány lett volna belőle, ha kiderül, mert az egész családot brutális módon gyilkolták meg, így a palota biztosan nem tűnt volna fel pozitív fényben. 

Ennyit ér Mária királyné tiarája

Meghan végül egy olyan tiarát viselt, ami Erzsébet királynőé nagymamájáé volt. A tiarán látható középső kő valójában egy bross, amely 10 gyémántból áll, és valószínűleg legalább 2 millió fontot ér. Meghan Markle állítólag eleinte egyáltalán nem örült, hogy nem viselhette azt a darabot, amit eredetileg kiválasztott, de 2019-ben már boldogan nyilatkozott arról, hogy Mária királyné tiaráját viselte. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves