Barabás Zsófi kiállítása, étterem határok nélkül, az énekesnő blogja
A létezés pillanatairól mesél organikus elemekkel nagyméretű olajfestményein Barabás Zsófi legújabb kiállításán, amit szeptember 7-én, csütörtökön este 7-kor Grecsó Krisztián nyit meg a Faur Zsófi Galériában. Barabás Zsófi képei ugyan első látásra kifejezetten mutatósak, de sosem nélkülözik a mélységet. „Óriási feszültségeket és harmóniákat jelenítek meg absztrakt formában a vásznaimon. Egyszerűen tudom, hogy ez nem szimplán dekorativitás, itt nem valami szép készül, hanem sokszor kegyetlen mélysége van a képeknek. Persze nem feltétlenül gondolja vagy érzi ezt mindenki, de nem is célom mindenkinek tetszeni.” – nyilatkozta nemrég a Kortárs Online-nak.
Barabás Zsófi: A létezés pillanatai 2017. szeptember 7 – október 2.,
Faur Zsófi Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 25., www.galeriafaur.hu
A belvárosi LEXO Bistro úgy kínál minőségi, friss halételeket és zöldség alapú fogásokat, hogy a változatosan táplálkozó húsevő vagy az ínyenc vegán is megtalálja a kedvére való falatot. A Jókai téren tavasszal nyílt étterem alapítói szakítanak a berögzült gasztronómiai kategóriákkal. Tatai Márton, a Costes Downtown-t is megjárt séf teljes ízvilágú, szezonálisan változó zöldségételeket és az aktuális halpiaci kínálathoz igazodó fogásokat komponál, ezzel népszerűsítve a növényi alapú táplálkozást és a halfogyasztást a megrögzött húsevők körében is. Így kerülhetnek egymás mellé az étlapon olyan szemet gyönyörködtető, olykor meglepő fogások, mint a „Buddha zöldségkertje bébizöldségekkel”, valamint a szürkeharcsa steak erdei gombás gnocchival és hagymaraguval.
A LEXO mindennap friss alapanyagot rendel az ország legjobb halkereskedőitől és zöldségeseitől, és mivel a fenntarthatóság elsődleges szempont, veszélyeztetett halfajok nem szerepelnek az étlapon. Az ételek, mint például a citrusos pisztrángtatár vagy a “Barátságos branzino” (tengeri süllő, édesburgonya, édeskömény, maracuja vinaigrette) ízvilágukat és látványukat tekintve is túlmutatnak a megszokott kínálaton.
LEXO Bistro, 1061 Budapest, Jókai tér 6., www.facebook.com/lexobistrobp, https://www.instagram.com/lexobistro/Szekeres Adrien idén nyáron indította el blogját „Az én világom” címmel. Az énekesnő oldalán személyes hangot üt meg, de első sorban nem magáról ír, hanem inspirálni szeretne, kedvet csinálni a hétköznapokhoz.
“Szeretek írni és a rajongóimmal is napi szinten kommunikálok emailen, vagy a facebookon keresztül. Gyakran megesik, hogy érkezik egy-egy levél is. Az elmúlt három évben egyre több olyan üzenetet kaptam, amiben a rajongók kíváncsiak voltak egy receptre, egy könyvre, egy filmre, vagy arra, hogyan kezdtem el jógázni.”- mondta Adrien. A blog alapvetően mindennel foglalkozik, ami Adrient körülveszi, vagy megihleti a színpadon kívül, és havonta többször frissül. Találhatunk itt ígéretes recepteket – kedvencünk a budzás epermisu -, életmód cikkeket, mint amilyen a futásról szóló, ahonnan egy csomó hasznos infót szereztünk, és útleírásokat is – a legutóbb Adrien családi vakációjáról Cinqueterrében. Kövessétek Ti is egy csodás énekesnő blogját – aki egyben egy kedves, érzékeny, a világra nyitott ember is. azenvilagom.hu, www.szekeresadrien.hu
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!