Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szépségtrükkök

4 hiba, amit sokan elkövetnek a parfüm viselésekor

2024. május 09.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

illatok hiba női parfüm parfüm szépségtrükkök
4 hiba, amit sokan elkövetnek a parfüm viselésekor
© Shutterstock

Meglepőnek tűnhet, de a legtöbb nő számos hibát követ el a parfüm használata során.


A szépségápolás nélkülözhetetlen része a parfüm, amely nélkül sokan elindulni sem hajlandóak otthonról.

Úgy tűnhet, hogy elegendő kiválasztani a megfelelő illatot ahhoz, hogy tökéletes hatást érj el, és a parfüm használata se tűnik bonyolult folyamatnak. Azonban még így előfordulhat, hogy nem megfelelően alkalmazod az illatot.

Megmutatjuk, mire érdemes figyelni!

Ezek a leggyakoribb hibák a parfüm használata során

Dörzsölés

A legtöbb nő a csuklóira fúj elsőként a parfümből, majd összedörzsöli azokat, ezután pedig a nyakára is felviszi az illatot. Ez azonban egy helytelen gyakorlat, amely akár a parfüm illatát is befolyásolhatja. Az ismert francia-örmény parfümőr, Francis Kurkdjian így fogalmaz ezzel kapcsolatban:

A dörzsölés okozta súrlódás felmelegíti a bőrt, a kipárolgás és a felszabaduló enzimek pedig módosíthatják az illat természetes intenzitását.

Hőközpontok

A nyak, a csukló és a dekoltázs olyan pulzuspontok, ahol sokkal erőteljesebben és hosszabb időn át fejtik ki a hatásukat a parfümök. Ha a tested más pontjaira permetezel a kedvencedből, előfordulhat, hogy egyáltalán nem is érzed majd – ahogyan a környezeted sem fogja érzékelni.

Ne a ruhára fújd!

Sokan véletlenül vagy szándékosan a ruháikra fújják a parfümöt. Ez egyrészt elszíneződést okozhat az anyagokon, másrészt teljesen másképp fejti ki a hatását egy-egy illat így, mint a bőrön viselve.

parfum-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Nem mindegy, hol tárolod

A parfüm tárolása is kulcsfontosságú. A legtöbb elegy rosszul viseli a hidegből melegbe való áthelyezést, illetve a túl magas hőmérsékletet. A hőingadozások gyorsabb párolgáshoz vezetnek, amely azt eredményezheti, hogy a parfüm idő előtt egyszerűen eltűnhet az üvegből.

A fentieket érdemes elkerülni ahhoz, hogy a parfüm ideális hatást fejtsen ki, és sokáig élvezhesd a kellemes illatokat.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves