Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FIATALSÁG

3 dolog, ami felgyorsítja az öregedést, irtsd ki őket a napirendedből

2024. május 07.

1 perc olvasás

ELLE

fényvédelem hidratálás öregedés szokások ráncok
3 dolog, ami felgyorsítja az öregedést, irtsd ki őket a napirendedből
© Shutterstock

A mindennapi szokásaink nemcsak az egészségünket, de a megjelenésünket is befolyásolják.


Számtalan olyan szokás van, amelyek teljesen ártatlannak tűnhetnek számunkra, de hosszútávon hozzájárulnak a gyorsabb öregedéshez. Most eláruljuk, mit kell kihagynod a rutinodból ahhoz, hogy minél tovább megőrizd a fiatalos megjelenést.

Alváshiány

Az alváshiány befolyásolja a hormontermelést, a bőr regenerálódását, és az általános jólétet is. A hosszútávú alváshiány a bőr idő előtti öregedéséhez, és a szellemi élesség csökkenéséhez vezet.

Túlzott cukorfogyasztás

A cukor nem csupán a testsúlyra van negatív hatással. A glikáció az a folyamat, amelynek során a felesleges cukor a szervezetben lévő fehérjéhez kötődik, és roncsolja a kollagén szintet, amely elengedhetetlen a bőr feszes és sima megőrzéséhez.

Állandó mobilhasználat

Az okostelefonok és a táblagépek túlzott használata a korai ráncok megjelenéséhez vezethet a nyakon és a dekoltázson, amelyet egyébként tech nyaknak neveznek. Ezen kívül, a képernyők által kibocsátott kék fény felgyorsíthatja a bőr öregedését is.

Stressz

A krónikus stressz negatívan hat a szervezetre, mivel lelassítja a szervezet regenerációs folyamatait, ami gyorsabb öregedéshez vezet.

Elégtelen hidratálás

A bőr kiszáradását és rugalmasságának elvesztését okozhatja. A test rendszeres hidratációja lesz a kulcs a kívül-belül fiatalos megjelenéshez.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves