Quantcast

Hajtrend AW/21

Irány a fodrász – az őszi-téli szezon legmenőbb frizurái

Irány a fodrász – az őszi-téli szezon legmenőbb frizurái
© Imaxtree

Téged is meglegyintett a változás szele, de még nem vagy biztos benne, milyen hajat szeretnél? Elhoztuk az idei szezon legtrendibb frizuráit!

Vizes hatású tincsek, újragondolt mullet, térdig érő fürtök vagy vintage loknik – a 2021-es őszi-téli szezon frizuratrendjei a 60-as és 70-es évekből merítettek ihletet. Gianni Coppa párizsi fodrász kalauzolta el az Elle-t azok között a hajstílusok között, amelyek idén garantáltan hódítani fognak.

Wolf cut

A „farkasfrizurát” már a nyári hónapokban több hírességen is láthattuk, amióta pedig a tiniikon Billie Eilish is ilyen frizura mellett tette le a voksát, a közösségi oldalakat elárasztották a #wolfcut fotók és videók. A stílus a vad farkasok bundáját idézi, valahol félúton helyezkedik el a shag és a mullet vágások között. A jó hír, hogy minden arctípushoz jól passzol!

Fawcett flip

A hetvenes évek legendás színésznőjének védjegyévé vált az arcból kifelé fésült, laza, ruganyos és extra volumenű frizura, amit a TikTok-közösség idén újra felkapott. „A siker kulcsa a megfelelő formázás: a tincseket vaddisznósörtés kefével fésüljük ki az arcunkból, és bátran szedjük elő nagymamáink klasszikus hajcsavaróit” – tanácsolja a fodrász.

Ultrarövid bob

Idén újra nagyobb szerepet kapnak a rövid, a nyakat is láttatni engedő tincsek. „Az ultrarövid, jóval a váll fölé érő bob különösen a vékony szálú hajjal rendelkezőknek jó választás. A formázásnál a cél a rugalmas és természetes végeredmény, de ne spóroljunk a volumennel!” – mondja Gianni.

Függönyfrufru

Az úgynevezett függönyfrufru (curtain bangs) szintén a 70-es éveket idézi, kiengedett és összefogott hajjal is remekül mutat. „Ideális a megjelenésünk hangsúlyozására” – mondja a fodrász, aki hozzáteszi, idén ősszel és télen az arcot keretező tincsek trendje is visszatér. „A kevésbé merész vágásokba is vihetünk egy kis dinamizmust ezzel a megoldással.”

Hosszú, rétegezett haj

Az XXL-es, derék vagy annál is lejjebb érő hajzuhatag trendje főként a vörös szőnyegen hódít. A hétköznapokban a fokozatosan hosszabbodó tincsek trendje dominál, ez szépen kiemeli az arc kontúrjait is. A fodrász szerint ezt a frizurát érdemes hajvasalóval tükörsimára, vagy göndörítővel lágyan hullámossá varázsolni, de a retró fürtök is hódítanak most.

Forrás: Elle