Quantcast

#Hairspo

Hasznos keresőfunkcióval bővül a Pinterest

© Anchiy/Getty Images

Sokkal könnyebb dolgunk lesz a jövőben, amikor frizura-inspirációk után kutatunk.

A Pinterest a kimeríthetetlen ötletforrás, ha divatról, főzésről, lakberendezésről, esküvőről vagy éppen frizurákról van szó. Egész éjszakákon át lehet bújni a találatokat, ha rákeresünk például a frufrus, bob, fonott vagy mullet hajstílusokra. Egy bökkenő azonban akad: a modellek hajtípusa csak kevés esetben egyezik meg a sajátunkkal, így közel sem biztos, hogy a fotókon látott frizura rajtunk is úgy fog mutatni.

Ezt a problémát segít áthidalni a Pinterest legújabb funkciója, ami lényegesen megkönnyíti az új frizurák utáni kutatást. Ha rákeresünk valamilyen hajjal kapcsolatos kifejezésre, a keresőbeállításokban hat lehetőség közül választhatunk majd a hajszerkezet és hajstílus szerint: egyenes, hullámos, göndör, afro, felnyírt és fonott. Elég csak rákattintani a sajátunkra, és a találatok a sajátunkhoz leginkább passzoló fazonokra szűkülnek.

 Az újítás célja egy befogadóbb oldal létrehozása, amely lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a hajtípusának és hajtextúrájának megfelelő inspirációt. Naeemah LaFond,hajstylist, az Amika globális művészeti igazgatója és a Pinterest alkotója úgy véli, ez az új kereső segít majd abban, hogy mindenki képviselve érezze magát. „Amikor egyenes hajú fehér modellekkel dolgozom egy fotózáson, beírhatom, hogy ’editorial hair’, és máris ott lesznek a neki való referenciák. Ő az alapértelmezett. Ha göndör hajúakkal dolgozom, kétszer annyit kell kutatnom, hogy megfelelő referenciákat találjak – mondta Naeemah. – Fontos, hogy minden ember képviselve érezze magát minden szépségipari térben, akár a technológián, akár a tapasztalatokon keresztül.”

A szépségszabvány határainak kibővítése

„Remélem, hogy ez az eszköz segít a színes bőrűeknek és egyéb kisebbségeknek abban, hogy jobban észrevehetőnek és befogadhatónak érezzék magukat. A szépségünk ritkán kerül a középpontba, de ez az eszköz egy lépéssel közelebb visz a játéktér kiegyenlítése felé” – fogalmazott LaFond. „Utálom azt érezni, hogy a hajam kívül esik a szépségszabványon, amikor online keresek referenciaképeket olyan nőkről, akik úgy néznek ki, mint én vagy a székemben ülő nő.”

A Pinterest 2018-ban már bevezetett egy hasonló elven működő keresőbeállítást, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a szépségápolási tartalmak böngészésénél beállítsák, milyen bőrtónust szeretnének látni a keresési eredményekben.

Forrás: Elle