Quantcast

Trendőrség

6 szépség- és wellnesstrend, ami uralni fogja az idei évet

6 szépség- és wellnesstrend, ami uralni fogja az idei évet
© Colin Anderson Productions /Getty Images

A Pinterest minden év végén közzéteszi előrejelzését arról, hogy a több mint 400 millió havi felhasználó és a 300 milliárd elmentett pin alapján melyek lesznek a következő év meghatározó trendjei a platformon.

Az előrejelzések pontosságához nem fér kétség: a Pinterest adatai szerint a tavaly megjósoltak 80 százaléka – beleértve az egyszerűen kezelhető frizurákat és a bőr-hangsúlyos sminkeket – valóban trendinek bizonyult 2021 folyamán. Ami a 2022-es év trendjeit illeti, a közösségi oldal a természetes textúrákat érvényesítő frizurák, az alacsony intenzitású fitnesz és a spirituális szemlélet előtérbe kerülését vetíti előre.

A természetességre való törekvés 

„2022-ben az emberek a hajuk természetes textúráját emelik ki dúsító hajformázási technikákkal” – olvasható a jelentésben. „A Z generáció által  elterjedt méretes kontyok és a magas, levegős frizurák tovább növekszenek majd, ahogy az emberek új inspirációt találnak a Pinterest frizurakereső funkciójával.”

Így a „magas puffos frizurák” kifejezésre való keresések már 165 százalékkal nőttek; a „rövid természetes hajstílusok”-ra vonatkozó keresések 185 százalékos növekedést mutatnak; a „kontyos frizurák természetes hajból” iránti  érdeklődés pedig 160 százalékkal nőtt tavaly óta.

Figyelemfelkeltő haj

A haj az új évben minden lesz, csak nem diszkrét. A hivatalos előrejelzés szerint „2022-ben a Z generáció által leginkább kívánatos stílusok a nehezen viselhető hajak lesznek – az elöl rövid-hátul hosszú mulletektől a poliphajon át a bubi vágású parókákig”.

Az általunk „focista frizuraként” ismert mullet hajvágásokra vonatkozó keresések 190 százalékkal nőttek, a „borotvált fejre festett minták” iránti érdeklődés pedig 12-szeresére emelkedett tavaly óta. Szintén trendi: bob vágású parókák (+3x); polip frizura (+2x); valamint a punkok tarajos frizurájára emlékeztető rövid mohawk (+2x).

Körömhírek

A hagyományos hajvágások mellett az egyszerű ujjbegyek is kikerültek a fókuszból, mivel a tájképszerű minták kezdenek előtérbe kerülni a körömépítésben. „Idén a természet és az ékszerek nagy szerepet fognak játszani a szépségiparban” – árulja el Jenna Landi, a Pinterest márkaelemzésekért felelős vezetője. „A Z generáció képviselői az egész testüket, a fogaikat is beleértve, kiegészítővé teszik, és az utazás iránti kollektív vágy minden porcikájukon megmutatkozik, mivel tájképeket festenek a körmeikre.”

A jelentés szerint a geo körmök (2x), a sivatagi körmök (+105 százalék) és a csillagképek ihlette körömfestés (+115 százalék) mind felfelé ívelő trend, különösen az Y generáció körében.

Tudatos menstruáció

„2022-ben az emberek a menstruációs egészségükről, a ciklus fázisairól és a menstruációs higiéniai eszközökről tájékozódnak” – olvasható a jelentésben, amely megjegyzi, hogy az Y generáció vezeti a kereséseket e mozgalom mögött. A pinnerek a „menstruációs ciklustáblázat” (+95 százalék), a „tüszőfázis” (+70 százalék) és a „menstruációs eszközök” (+3x) kifejezésre keresnek.

Lágy testmozgás

A nagy intenzitású testedzés napjai leáldoztak. „Idén minden korosztály beleszeret a testmozgás finomabb alternatíváiba”, a napi nyújtási rutinok és a természetjárás népszerű lesz.

További trendi keresőkifejezések: „lebegő esztétika” (+170 százalék), „egyszerű táncmozdulatok” (+150 százalék), „lusta edzés az ágyban” (+135 százalék) és „séta a természetben” (+95 százalék).

Szintlépés

„A Z generáció keresi a módját annak, hogyan emelheti a rezgésszintjét, spirituális ébredési fokozatok (négyszeres növekedés) és az auraszínek (36-szoros növekedés) után kutatva”. Szintén trendi: a „hogyan emeljük a rezgésünket” (+145 százalék), a „hogyan védjük az energiánkat” kérdésekre (+60 százalék) és a „frekvencia gyógyítás” kifejezésre (+35 százalék) irányuló keresések.